UŽKANDŽIŲ MENIU GERIANT DEGTINĘ
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
© TRADICINIS RUSIŠKAS UŽKANDIS (2 asmenims)
Reikalingi produktai:
6-8 vnt. raugintų agurkų
6-8 gab. juodos duonos arba paplotėlis
300 g silkių (silpnai sūdytų)
Saujelė svogūnų laiškų
Rauginti agurkai (nebūtinai)
Agurkai supjaustomi griežinėliais, paplotėlis ir silkė – kąsnio dydžio gabalėliais, o svogūnų laiškai – 3-5 cm šiaudeliais. Viskas išdėliojama lėkštėje arba paruošiami vieno kąsnio sumuštinukai. Jeigu mėgstate – šalia galima patiekti raugintų kopūstų.
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
© KAIMIŠKAS UŽKANDIS (2 asmenims)
Reikalingi produktai:
6-8 riekelės juodos duonos
200 g kiaulienos lašinių (gerai išrūkytų)
3-4 valg. šaukš. Krienų (kuo aštresnių)
Marinuoti žirneliai (nebūtinai)
Duona supjaustoma nedidelėmis riekelėmis. Ant duonos dedama riekelė lašinukų ir gausiai užtepama krienų. Krienų rekomenduojama negailėti. Taurelė degtinės užkandama šiuo sumuštiniu ir šaukšteliu žirnelių.
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
© GURMANIŠKAS UŽKANDIS (2 asmenims)
Reikalingi produktai:
6-8 riekelės baltos skrudintos duonos
20 g sviesto
50 g ikrų
1-2 vnt. citrinos
Duona (geriausia prieš skrudinant) supjaustoma nedidelėmis riekelėmis ir plonai užtepama sviestu. Ant duonos dedama šaukštelis ikrų ir griežinėlis citrinos (rekomenduojama su žievele).
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
© KIAULIENOS KUMPIO UŽKANDIS (2 asmenims)
Reikalingi produktai:
150 g rūkyto kiaulienos kumpio
Raudonasis svogūnas
Agurkas
1 valg. šaukš. garstyčių
6 riekelės juodos duonos
Duona supjaustoma kąsnio dydžio gabalėliais ir pagardinama trupučiu garstyčių. Svogūnas supjaustomas kuo plonesniais pusžiedžiais ir dedama po vieną ant kiekvieno duonos gabalėlio. Ant svogūno dedama juostelė kumpio. Užkandėlė užbaigiama griežinėliu marinuoto agurko.
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
© LAŠIŠOS UŽKANDIS (2 asmenims)
Reikalingi produktai:
0,5-1 vnt. prancūziško batono
30 g sviesto
80 g lašišos (silpnai sūdytos)
Citrina
Batonas supjaustomas riekelėmis ir užtepamas sviestu. Lašiša supjaustoma plonais griežinėliais ir sudedama ant batono. Galima papildomai pabarstyti jūros druska, nes druska šiam užkandžiui ypač tinka. Ant kiekvieno užkandžio uždedama po griežinėlį citrinos.
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
© LAŠINUKŲ UŽKANDIS (2 asmenims)
Reikalingi produktai:
100 g lašinukų
2-3 skiltelės česnakų
25 g šviežių krapų
4-6 riekelės ruginės duonos
Žiupsnelis aitriųjų arba Kajeno pipirų (maltų)
0,5 vnt. citrinos
Lašiniai kartu su krapais (paliekama keletą šakelių papuošimui) ir česnakais permalami mėsmale. Gauta masė pagardinama maltais pipirais ir, jeigu reikia, druska.
Duona supjaustoma kąsnio dydžio gabalėliais. Užtepama masės ant vieno gabalėlio duonos ir uždengiama kitu.
Papuošiama krapais ir sudedama į lėkštę. Apšlakstoma citrinos sultimis.
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
© MARINUOTŲ DARŽOVIŲ UŽKANDA (2 asmenims)
Reikalingi produktai:
10 vnt. marinuotų mažų agurkėlių
5-10 vnt. marinuotų aitriųjų pipirų
Saujelė marinuotų kaparių
10 vnt. marinuotų askaloninių svogūnėlių
10 vnt. marinuotų mažų kukurūzų burbuolių
5 vnt. saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
0,5 vnt. citrinos
Visos marinuotos daržovės dedamos į didelę lėkštę. Pomidorus ir pipirus dar galima keletą kartų perpjauti.
Apšlakstoma citrinos sultimis ir užkandžiaujama prie iš šaltų taurelių geriamos degtinės.
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
© CITRINŲ UŽKANDIS
Reikalingi produktai:
2-3 vnt. citrinų
Žiupsnelis rupios jūros druskos
Žiupsnelis stambiai maltų juodųjų pipirų
Truputis „Tabasco“ padažo (nebūtinai)
Citrina supjaustoma griežinėliais ir išdėliojama lėkštėje. Gausiai pabarstoma druska ir pipirais. Galima ant viršaus užlašinti truputį padažo.
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
Parašykite komentarą