© Užkandžiai su degtine/Snacks and vodka


UŽKANDŽIŲ MENIU GERIANT DEGTINĘ

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

© TRADICINIS RUSIŠKAS UŽKANDIS (2 asmenims)

Reikalingi produktai:

6-8 vnt. raugintų agurkų

6-8 gab. juodos duonos arba paplotėlis

300 g silkių (silpnai sūdytų)

Saujelė svogūnų laiškų

Rauginti agurkai (nebūtinai)

Agurkai supjaustomi griežinėliais, paplotėlis ir silkė – kąsnio dydžio gabalėliais, o svogūnų laiškai – 3-5 cm šiaudeliais. Viskas išdėliojama lėkštėje arba paruošiami vieno kąsnio sumuštinukai. Jeigu mėgstate – šalia galima patiekti raugintų kopūstų.

 ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 © KAIMIŠKAS UŽKANDIS (2 asmenims)

Reikalingi produktai:

6-8 riekelės juodos duonos

200 g kiaulienos lašinių (gerai išrūkytų)

3-4 valg. šaukš. Krienų (kuo aštresnių)

Marinuoti žirneliai (nebūtinai)

Duona supjaustoma nedidelėmis riekelėmis. Ant duonos dedama riekelė lašinukų ir gausiai užtepama krienų. Krienų rekomenduojama negailėti. Taurelė degtinės užkandama šiuo sumuštiniu ir šaukšteliu žirnelių.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 © GURMANIŠKAS UŽKANDIS (2 asmenims)

Reikalingi produktai:

6-8 riekelės baltos skrudintos duonos

20 g sviesto

50 g ikrų

1-2 vnt. citrinos

Duona (geriausia prieš skrudinant) supjaustoma nedidelėmis riekelėmis ir plonai užtepama sviestu. Ant duonos dedama šaukštelis ikrų ir griežinėlis citrinos (rekomenduojama su žievele).

 ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

© KIAULIENOS KUMPIO UŽKANDIS (2 asmenims)

Reikalingi produktai:

150 g rūkyto kiaulienos kumpio

Raudonasis svogūnas

Agurkas

1 valg. šaukš. garstyčių

6 riekelės juodos duonos

Duona supjaustoma kąsnio dydžio gabalėliais ir pagardinama trupučiu garstyčių. Svogūnas supjaustomas kuo plonesniais pusžiedžiais ir dedama po vieną ant kiekvieno duonos gabalėlio. Ant svogūno dedama juostelė kumpio. Užkandėlė užbaigiama griežinėliu marinuoto agurko.

 ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 © LAŠIŠOS UŽKANDIS (2 asmenims)

Reikalingi produktai:

0,5-1 vnt. prancūziško batono

30 g sviesto

80 g lašišos (silpnai sūdytos)

Citrina

Batonas supjaustomas riekelėmis ir užtepamas sviestu. Lašiša supjaustoma plonais griežinėliais ir sudedama ant batono. Galima papildomai pabarstyti jūros druska, nes druska šiam užkandžiui ypač tinka. Ant kiekvieno užkandžio uždedama po griežinėlį citrinos.

 ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 © LAŠINUKŲ UŽKANDIS (2 asmenims)

Reikalingi produktai:

100 g lašinukų

2-3 skiltelės česnakų

25 g šviežių krapų

4-6 riekelės ruginės duonos

Žiupsnelis aitriųjų arba Kajeno pipirų (maltų)

0,5 vnt. citrinos

Lašiniai kartu su krapais (paliekama keletą šakelių papuošimui) ir česnakais permalami mėsmale. Gauta masė pagardinama maltais pipirais ir, jeigu reikia, druska.

Duona supjaustoma kąsnio dydžio gabalėliais. Užtepama masės ant vieno gabalėlio duonos ir uždengiama kitu.

Papuošiama krapais ir sudedama į lėkštę. Apšlakstoma citrinos sultimis.

 ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 © MARINUOTŲ DARŽOVIŲ UŽKANDA (2 asmenims)

Reikalingi produktai:

10 vnt. marinuotų mažų agurkėlių

5-10 vnt. marinuotų aitriųjų pipirų

Saujelė marinuotų kaparių

10 vnt. marinuotų askaloninių svogūnėlių

10 vnt. marinuotų mažų kukurūzų burbuolių

5 vnt. saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)

0,5 vnt. citrinos

Visos marinuotos daržovės dedamos į didelę lėkštę. Pomidorus ir pipirus dar galima keletą kartų perpjauti.

Apšlakstoma citrinos sultimis ir užkandžiaujama prie iš šaltų taurelių geriamos degtinės.

 ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 © CITRINŲ UŽKANDIS

Reikalingi produktai:

2-3 vnt. citrinų

Žiupsnelis rupios jūros druskos

Žiupsnelis stambiai maltų juodųjų pipirų

Truputis „Tabasco“ padažo (nebūtinai)

Citrina supjaustoma griežinėliais ir išdėliojama lėkštėje. Gausiai pabarstoma druska ir pipirais. Galima ant viršaus užlašinti truputį padažo.

 ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.