© Dramblio Kaulo Kranto virtuvė

7 Rgp


Dramblio Káulo Krañto virtùvė– valstybės Vakarų Afrikoje, prie Gvinėjos įlankos, besiribojančios su Liberija, Gvinėjos Respublika, Maliu, Aukštutine Volta ir Gana, nacionaliniai patiekalai.
Šalies gyventojai priklauso kelioms kalbų grupėms: gūrų (senufai, lobiai, kulangai), mandžių (bambarai, malinkiai) ir Gvinėjos (anjai ir bauliai, kru). Valstybinė kalba – prancūzų.
Tai atsilikusi agrarinė šalis. Šalies pietuose yra plantacinių ūkių. Eksportui auginama kava (pagal kavos eksportą užima III vietą pasaulyje), kakava (pagal jos eksportą – IV vieta pasaulyje), bananai, ananasai, cukranendrės. Svarbiausi žemės ūkio augalai – dioskorėjos, ryžiai (nevalyti), manijokai, batatai.
Maistui vartojama mėsa (jautiena), žuvys, ryžiai. Gaminamas skaidrusis padažas iš mėsos, daržovių su prieskoniais, patiekiamas su virtais ryžiais. Valgoma trinta daržovių sriuba. Vartojamos daržovės – kopūstai, turkiški žirniai, pomidorai, baklažanai, svogūnai, morkos, saldieji ankštiniai pipirai.
Desertai gaminami su cukraus pudra. Nacionalinis patiekalas – ryžiai su cinamonu kaip saldusis patiekalas paduodami papuošti marmeladu arba konservuotais vaisiais.
Geriamas pienas ir vanduo, vynas, mango sultys, arbata ir kava.
Žr. Vakarų Ãfrikos virtùvė

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.