© Alaus misa/Beer wort

8 Rgp

Alaũs misà (kitaip – nerūgęs alus) – ekstraktyvių medžiagų tirpalas, gaunamas filtruojant mentalą; į misą gali būti pridėta cukrų.
Misos paruošimo etapai: misos virimas su apynių produktais → misos skaidrinimas sedimentacijos, separavimo arba apdorojimo hidrociklone būdais → misos atšaldymas iki fermentavimo temperatūros → misos aeravimas → fermentų pridėjimas į atvėsintą misą.
Alaus misai dažyti leidžiama naudoti tik karamelės dažus (E 150a-d). Kvapiųjų medžiagų, išskyrus apynių natūralias kvapiąsias medžiagas, galima pridėti tik į specialios technologijos alų, išskyrus kvietinį alų. Leidžiama naudoti tik natūralias ir identiškas natūralioms kvapiąsias medžiagas.
Į misą leidžiama pridėti salyklų ekstraktų, grūdų krakmolo sirupų, gautų fermentavimo būdu, nesalyklinių cukrinių žaliavų (įvairių rūšių cukrų, įskaitant invertuotąjį cukrų ir gliukozę), negrūdinto krakmolo arba inulino sirupo, gauto fermentiniu būdu, natūralaus medaus.
Misa gali būti apdorojama fermentų preparatais bei nuskaidrinančiomis medžiagomis, išskyrus kaimišką alų.
Į misą mielių rūgimui paskatinti leidžiama pridėti ne daugiau kaip 20 mg/hl cinko druskų (išreikštų cinko jonų kiekiu). Misa gali būti aeruojama tik filtruotu oru arba deguonimi (E 948).
Žr. alùs (4), misà (4)

Beer wort (otherwise – unleavened beer) – extractive material solution obtained by filtration of mash, the mash may be added sugar.
Juice preparation steps: boiling wort with hops → products must clarification by sedimentation, separation or processing methods hidrociklone → cooling wort to fermentation temperature must aeration → adding enzymes to the chilled wine.
Beer must be used only colored candy paint (E 150a-d). Odoriferous substances, except for the hop-natural flavorings may be added only to the specific technology of beer, except for wheat beers. Permitted use only natural and nature-identical flavorings.
The mash, the addition of malt extract, corn starch, syrups, obtained by fermentation of sugar unmalted raw materials (different types of sugars, including invert sugar and glucose), non-crushed starch or inulin syrup, obtained by enzymatic means, natural honey.
Beer wort be treated with enzymes and substances, which clarifies, with the exception of rural beer.
In fermentation, yeast must encourage the addition of no more than 20 mg / hl zinc salts (expressed as zinc ion content). Must be aerated only filtered air or oxygen (E 948).
See . beer, wort (mash)

About these ads

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Sekti

Gaukite kiekvieną naują įrašą į savo dėžutę.

Prisijunkite prie kitų 433 pasekėjų