© Skandinavijos virtuvė

8 Rgp

Skandinãvijos virtùvė – pusiasalio Europos šiaurės vakaruose valstybių (Danijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos) nacionaliniai patiekalai, turintys daug bendra.
Skandinavai pirmiausia pasižymi žuvų patiekalų gausa. Karštieji patiekalai valgomi tik kartą per dieną – pietums. Labai mėgstami sumuštiniai (šalti patiekalai bei užkandžiai). Tačiau danai, geografiniu artumu su vokiečiais, labiau mėgsta kiaulienos patiekalus; švedai, ruošdami patiekalus iš žuvų, mėsos, dažniau nei jų kaimynai, vartoja cukrų. Suomijoje maistas beveik nekepamas, o dažniausiai – verdamas, troškinamas, šutinamas ir pan. Tokiu būdu išsaugomos natūralios produktų savybės, ir suomių valgiai panašūs į dietinius. Norvegai labai mėgsta silkių patiekalus.
Skandinavijoje ypač populiarūs žvėrienos bei paukštienos patiekalai, kurie dažniausiai puikuojasi ant šventiško stalo.
Plg. Dãnijos Karalystės virtùvė, Norvègijos Karalystės virtùvė, Súomijos Respublikos virtùvė, Švèdijos Karalystės virtùvė
Žr. Euròpos Sąjungos šalių virtùvė

About these ads

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Sekti

Gaukite kiekvieną naują įrašą į savo dėžutę.

Prisijunkite prie kitų 424 pasekėjų