© Grietinės padažas

6 Rgp

Grietìnės pãdažas – viena iš karštųjų padažų grupių.
Gaminamas į įkaitintą grietinę pridedant baltai pakepintų miltų arba į baltą padažą pridedant grietinės.
Labai kaloringas, todėl tinka prie neriebių patiekalų (liesos mėsos, daržovių, kruopų ir pan.): grietinės padažas su pomidorais – prie mėsos maltinių masės patiekalų, balandėlių, bulvių patiekalų ir pan.; grietinės padažas su svogūnais – prie langetų, befstrogeno, mėsos maltinių masės ir bulvių patiekalų; grietinės padažas su krienais – prie virtos jautienos, kiaulienos, paršiukų mėsos, liežuvių; grietinės padažas su kiaušiniais – prie virtos jautienos, salotų; grietinės padažas su obuoliais – prie silkės; rūgusio pieno padažas – daržovių salotoms; virtas pieniškas padažas – vietoj majonezo; dietinis padažas – kaip dietinis majonezas.
Grietinės padažas turi grietinės skonį, kvapą ir spalvą. Skonis truputį aštresnis, negu pieno padažų, nes jame yra daugiau pieno rūgšties.
Žr. píeno pãdažas

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: