Išrūgų proteinas

6 Rgp

Ìšrūgų proteìnas – labai maistingas pieno baltymas.
Kad geriau suprastume, iš kur atsiranda išrūgų proteinas, vertėtų prisiminti, kaip gaminamas sūris iš pieno. Pienas susideda iš dviejų proteinų: kazeino ir išrūgų proteino. Kai yra gaminamas sūris, išrūgos (skystis) atskiriamas nuo kazeino (kitaip tariant, varškės). Tada išrūgų proteinas, atsirtas nuo išrūgų skysčių, išgryninamas į kitokios koncentracijos išrūgų proteiną. Šis proteinas pagamintas iš skirtingų mažesnių proteino komponentų. Išrūgų proteinas laikomas visiškai užbaigtu baltymu, turinčio visas svarbiausias amino rūgštis ir puikų šaltinį su išsišakojusiomis grandies amino rūgštimis, kurių mūsų organizmui reikia kasdien.
Skirtingi išrūgų proteinai priklauso nuo to, koks pieno šaltinis buvo naudojamas, koks sūris buvo pagamintas ir koks atskyrimo metodas buvo naudojamas gamyboje.
Išskirtas išrūgų proteinas yra gryniausias ir turtingiausias iš visų skirtingų išrūgų proteinų ir susideda iš apie 90-95 % baltymų, turi labai mažai pieno cukraus. Išrūgų proteinas sumažina cholesterolio kiekį organizme, slopina apetitą, vartojamas kaip papildas, stiprina imuninę sistemą.
Plg. sojų proteìnas

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: