Kazeinas

6 Rgp

Kazeìnas (2) [lot. caseus, kilm. casei – sūris] – sudėtinis pieno baltymas; balti beskoniai ir bekvapiai milteliai.
Tai maisto medžiaga, kurioje yra visos žmogaus organizmui reikalingos aminorūgštys. Jame yra fosforo ir kalcio. Maisto pramonėje (konditerijoje, kulinarijoje, konservų gamyboje) kazeinas – netirpi vandenyje, išplauta ir išdžiovinta pagrindinė pieno sudedamoji dalis, išskirta iš nugriebto (lieso) pieno veikiant jį rūgštimi arba pienui parūgštėjus dėl mikroorganizmų veiklos, veikiant tam tikrais pieną traukinančiais fermentais.
Žr. chimozìnas (2), píeno gaminỹs

Advertisements

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: