© Pieno mišinių virtuvė

6 Rgp

Píeno mišinių virtùvė – įstaiga, pagal receptus gaminanti pieno, mėsos, daržovių patiekalus ir vaisių sultis kūdikiams.
Pirmosios į pieno mišinių virtuves panašios įstaigos Lietuvoje buvo suorganizuotos „Pieno lašo“ draugijos, veikusios 1923-1940 m., iniciatyva. Ši draugija įkūrė pieno perdirbimo įmonę, pieno dalijimo stotis Kaune. Ypač plačiai steigti pieno mišinių virtuves pradėta po II pasaulinio karo.
Dabar Lietuvoje pieno mišinių virtuvės įrengtos pieno specialiuose punktuose, įrengtuose prie poliklinikų, ligoninių ir pan.
Pieno mišiniai kūdikiams gaminami pagal Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintas receptūras.
Gaminama apie 23 pavadinimų pieno mišinių vaikams: pieno kefyras su cukrumi, liesas kefyras, varškė, kalcinuota varškė, biolaktas ir kiti.
Biolaktas yra švelnaus, saldžiarūgščio skonio, be cukraus, liesas. Jame daug augalinių baltymų, mineralinių druskų ir B grupės vitaminų.
Pieno mišiniai laikomi 4-5 °C temperatūroje 24 val.
Pieno mišiniais aprūpinami lopšeliai, ligoninės, kūdikių namai.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: