© Pieno padažas

6 Rgp

Píeno pãdažas – viena iš karštųjų padažų grupių, gaminamų iš baltai pakepintų miltų ir pieno.
Gali būti tiršti, vidutinio tirštumo ir skysti. Į vidutinio tirštumo padažus galima dėti žalių kiaušinių trynių.
Tirštas padažas vartojamas įdarams (kiaušinių), vidutinio tirštumo – daržovėms, žuvims bei mėsai apkepti, skystas – karštiems daržovių ir kruopų patiekalams užpilti, prie varškės patiekalų.
Pieno padažas gali būti natūralus (pakepinti miltai atskiedžiami tik virintu pienu ir pridedama druskos bei cukraus). Pieno padažai yra švelnaus skonio, baltos spalvos. Tinka prie švelnaus skonio kruopų, makaronų, morkų ir panašių patiekalų.
Žr. pãdažas (3b)

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: