© Pieno rūgštis

6 Rgp

Píeno rūgštìs [angl. lactic acid] – organinių junginių klasei priklausanti medžiaga, susidaranti rūgstant kopūstams, pienui, grybams, sultims ir kt. Gali būti genetiškai modifikuotas produktas.
Iš krakmolo, panaudojant bakterijas, pagaminama rūgštingumą reguliuojanti ir konservavimo medžiaga. Kaip natūrali pieno rūgštis ilgina tinkamumo trukmę rūgščioje terpėje: majonezo, padažų, užpilų, marinatų, taip pat sudėtinė duonos rūgštingumo medžiaga kaip natūralaus raugo pakaitalas. Negalima naudoti vaikams.
Pieno rūgštis (E270) – rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, vartojama vynui, midui, alui, degtinei, konjakui, likeriui, trauktinei, viskiui, romui, brendžiui, džinui, nealkoholiniams gėrimams, ledams, aliejui, mėsos padažams, duonai, daržovių, žuvų, cukraus ir mėsos gaminiams, pietų patiekalų koncentratų milteliams, grybų gaminiams su rūgščiu užpilu, maistiniam kazeinui, albuminui, saldainiams, prieskoniams.
Žr. píeno prodùktas, raugìntas píeno prodùktas

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: