© Pipiras/Pepper

6 Rgp


Pipìras (2) – šiltųjų kraštų augalas, kurio kaulavaisiai vartojami prieskoniams (Piper); jo vaisius.
Gausiai lapotas, liaunas augalo stiebas užauga iki 12-15 m. Iš stiebo dar išauga orinės šaknys, kuriomis pipiras kabinasi į kitus augalus ar atramas, o pasiekusios žemę šios šaknys padeda išmaitinti ir patį augalą. Pipiro lapai stambūs, 8-12 cm ilgio, odiški, blizgantys, tamsiai žalia viršutine puse ir šviesiai žalia apačia. Žiedai smulkūs, balkšvai žalsvi, sutelkti kekėse, kiek primenančiose raudonųjų serbentų žiedynus. Vaisiai – sultingi, apvalūs žirnelio dydžio kaulavaisiai. Kekėse būna po 20-30 vaisiukų. Neprinokę pipirai esti šviesiai žali, nokdami gelsvėja, tampa oranžiniai, o visai prinokę pasidaro raudoni. Kekės vaisiai prinoksta ne vienu metu, todėl jie skinami ne visi kartu, po kelis. Tokie pipirai perrenkami ir apdorojami, taip paruošiami prieskoniai.
Žr. pipìrai dgs. (2)

Pepper – warm edge plant, a stone used as spices (Piper), and its fruit.
Profusely leafy, slender stem of the plant can grow up to 12-15 In the stem still rising overhead roots to cling to the pepper plants, or other restraints, and reached the land of the roots and helps to feed the plant itself. The pepper leaves large, 8-12 cm long, leathery, glossy, dark green upper side and a light green underside. Flowers are small, pale greenish, focused on a single stalk of the fruit increased, the rings, how many red currant-like raceme. Fruit – succulent, round pearl size stone. Bunch is 20-30 after small fruit. Unripe pepper justifies pale green. When ripening, becoming yellowish, becoming orange and red gets quite ripe. Clusters of the fruits mature at the same time, so they picked at together, after a few. These peppers are processed and re-elected, and prepared spices.
See. peppers

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: