Reninas

6 Rgp

Renìnas (2) [angl. rennin < rennet – šliužas (atrajotojų skrandžio dalis) < lot. ren – inkstas] (kitaip – chimozìnas (2)) – proteiną skaidantis fermentas, kurio randama galvijų skrandžių gleivinėje.
Sūrių gamyboje reninas vartojamas pienui sutirštinti, taip pat išskaidant pieną į išrūgas ir varškę. Po to varškė suspaudžiama, kad nuvarvėtų išrūgos, ir daromi minkšti sūriai arba jie paliekami bręsti ir sukietėti.
Anksčiau tradiciškai chimozinas buvo gaunamas iš jaunų veršiukų skrandžių, dabar bioreaktoriuose gautas fermentinis preparatas yra identiškas gyvuliniam, tačiau turi 95 proc. chimozino, o tradiciniame jo tik 2 proc. Naujasis chimozinas dabar užima apie 80 proc. fermentų rinkos.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: