Rūgštpienė

6 Rgp

Rūgštpienė (1) etnogr. – pieniška sriuba iš duonos tešlos, pieno ir vandens, druskos, verdama Kelmės apylinkėse.
Duonai kepti paruošta tešla iškočiojama, supjaustoma nedideliais kubeliais ir verdama pasūdytame vandenyje. Kai kukulaičiai iškyla į paviršių, supilamas pienas ir užvirinama.
Sriuba verdama vakarienei, kai kepama duona.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

%d bloggers like this: