Rūgusio pieno sūris

6 Rgp

Rūgusio píeno sūris – iš varškės gaminamas pieno produktas.
Rūgusis pienas pakaitinamas iki 35-40 °C, kol atsiskiria išrūgos. Išrūgos nupilamos, o varškė sudedama į vandeniu suvilgytą drobinį sūrmaišį ir pakabinama. Kai išrūgos nebeteka, varškė sukratoma ir užrišta paslegiama, iš pradžių lengvai, paskui – smarkiau.
Suslėgtas sūris išimamas iš sūrmaišio ir abi pusės apibarstomos smulkia druska. Prieš slegiant į varškę galima įberti nuplautų ir karštu vandeniu nuplikytų kmynų.
Rūgusio pieno sūris valgomas šviežias arba džiovintas. Sudžiūvęs sūris laikomas sausoje, vėsioje vietoje.
Plg. pãsukų sūris

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: