© Sūrio dešrelė

6 Rgp

Sūrio dešrẽlė – natūralus pluoštinės struktūros maisto produktas, gaminamas iš aukščiausios kokybės pieno, be konservantų, dažomųjų medžiagų, dedama minimaliai druskos. Tinka vaikų priešpiečiams, kaip užkandis, kelionėms ar išvykoms.
Gausu mineralinių medžiagų, baltymų, pieno riebalų, nepakeičiamųjų aminorūgščių, vitaminų, pantoteno rūgšties, kalcio, fosforo druskų.
Sūrio dešrelės gaminamos įrenginiais, kurie atitinka aukščiausius Europos reikalavimus. Laboratorijoje patikrintas pienas pasterizuojamas, valomas, baktofuguojamas, į sūrio gamintuvą sudedami visi būtini ingredientai. Pagamintai sūrio masei suteikiama pluoštinė struktūra. Automatiniais įrenginiais ji supjaustoma į sūrio dešreles, kurios atšaldomos ir supakuojamos.
Neįprastos formos ir valgymo būdo sūrio dešrelės plėšomos – patraukiama žemyn ir atplyšta plonas sluoksnelis gardaus ir švelnaus sūrelio. Su sūrio dešrelėmis gaminami lietiniai, užpilti pievagrybių padažu. Padažui tinka sviestas, miltai, sultinys, grietinė, kiaušinio tryniai. Gaminamos sūrio dešrelės tešloje: užmaišoma tiršta tešla, kuria apvoliojamos perplėštos pusiau sūrio dešrelės, ir kepama įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol rusvai apskrunda. Patiekiama su kečupu.
Lietuvoje gaminamos plėšomos įvairių skonių (pvz., česnako, dūmo) sūrio dešrelės „Pik-Nik“, pakuojamos į higienišką pakuotę, parduodamos Latvijoje, Estijoje, Vokietijoje, Rusijoje.
Žr. sūris (1)

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: