Sūrio fondiu

6 Rgp

Sūrio fondiù – šveicariškas sūrio patiekalas, gaminamas iš mažais gabalėliais supjaustyto ar sutarkuoto ementalio ar griujerio sūrio, kuris lydomas česnaku ištrintame keraminiame inde pilant baltąjį vyną.
Visa tai maišoma medine mentele tol, kol nelieka gumuliukų. Paskui ant spiritinės viryklėlės pastatytas keraminis indas su paruoštu fondiu patiekiamas su kubeliais supjaustyta balta duona.
Duonos kubeliai pasmeigiami specialia ilgakote šakute, pamirkomi išlydytame sūryje ir valgomi.
Atskirų Šveicarijos regionų gyventojai pirmenybę teikia vietos sūrių rūšims, nes jų esama daug. Rytinėje Šveicarijos dalyje fondiu gaminamas iš apencelio sūrio, kuris pagardinamas sidru ir obuolių degtine. Fribūro kantone fondiu patiekiamas su bulvėmis, kai kuriose Valė kantono vietose – su pomidorais.
Žr. fondiù nkt., Šveicãrijos virtùvė

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: