© Sūrio sriuba

6 Rgp

© Sūrio sriubà – tradicinis Šveicarijos ir Prancūzijos Alpių patiekalas, gaminamas iš mėsos sultinio, grietinėlės, minkšto sūrio, džiūvėsėlių, kmynų ir gvazdikėlių.
Duonos riekelės supjaustomos kubeliais ir paskrudinamos svieste. Džiūvėsėliai dedami į puodą, užpilami mėsos sultiniu ir užkaičiama. Kol sultinys užverda, įdedama kmynų, gvazdikėlių ir pavirinama. Kai duona ištyžta, įtarkuojama sūrio ir maišoma, kol sūris išsileidžia. Sultinys paskaninamas grietinėle, pasūdoma.
Patiekiama giliose lėkštėse, apibarstoma smulkiai supjaustytais žalumynais. Tinka užgerti lengvu sausu vynu.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: