Sūris-pusfabrikatis

6 Rgp

Sūris-pùsfabrikatis – liesas ir riebus pusgaminis lydymui.
Pagal prekinius bei technologinius požymius sūriai-pusfabrikačiai skiriami į tipus ir grupes:
1. Fermentiniai sūriai:
• Sūriai su žema antrojo pašildymo temperatūra (40, 30, 20 % riebumo ir liesi).
• Sūriai su aktyviu pienarūgščiu rūgimu (40 ir 30 % riebumo).
• Greitai nokstanti sūrio masė (su lydančiosiomis druskomis ir kt.).
2. Baltymų masė lydymui (pusfabrikatis iš pasukų ir kiti).
Liesi sūrio pusfabrikačiai, gaminami iš lieso pieno, gali būti olandų, Kostromos, rusiško tipo, kurių formos – pailgas keturkampis, žemas cilindras, supresuota sūrio masė statinėse arba įpakuota vakuumuojant į polimerines plėveles. Jų matmenys ir masė skirtinga ir įvairi.
Riebūs sūrio pusfabrikačiai, gaminami iš riebaus pieno, gali būti rusiško tipo, 40 ir 30 % riebumo nokstanti sūrio masė arba nenokinamas sūris. Jų matmenys ir masė taip pat įvairi.
Iš pusfabrikačių lydymui gaminami lydyti sūriai.
Žr. lýdytas sūris

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

%d bloggers like this: