© Sūrių lėkštė

6 Rgp

Sūrių lėkštė [< pranc.] – ant apvalios medinės lentelės išdėlioti skirtingų rūšių sūrių gabalėliai.
Prancūzijoje ant lentos išdėlioti sūriai patiekiami po pagrindinio patiekalo prieš desertą, kartais ir vietoje jo. Prancūzai sūrius dėlioja ratu, nuo švelniausio iki aštriausio. Patiekiama nuo trijų iki penkių sūrio rūšių. Kiti maisto produktai sustiprina arba pakeičia sūrio skonį. Tad galima patiekti ir alyvuogių, riešutų, džiovintų vaisių, šviežių vynuogių, džemų.
Sūrio lėkštei dera graikinių riešutų skonio sūris, lydytas sūris ir kt. Įvairaus skonio, rūšies ir kietumo sūriai (pvz., Coulommiers sūris, fermentinis sūris Žalioji karvutė, ožkų pieno sūris Sainte Maure, sūris Jovaras) Lietuvoje dažniausiai patiekiami kaip užkandis geriant vyną.

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: