© Užpiltinė/Infusion

6 Rgp

Užpiltìnė (2) – rūgščiai saldus, ryškios spalvos svaigusis gėrimas, gaminamas iš vaisių ir uogų sulčių, užpiltų spiritu. Tai saldžiosios degtinės, kurių paprotys atėjo iš Vokietijos.
Užpiltinė būna saldi (pvz., aviečių, žemuogių, juodųjų serbentų) ir karčioji (pvz., džiovinų slyvų, šermukšnių ir kt.).
Užpiltinės silpnesnės už likerius, tačiau gardžios ir kvapios. Už trauktines užpiltinės turi didesnį cukraus kiekį – nuo 30 iki 40 % ir mažiau spirito – 18-20 %.
Pagal gaminimo būdą skiriama:
1. Silpnosios užpiltinės.
2. Stipriosios užpiltinės.
3. Maišytos užpiltinės.
Stipriosios užpiltinės gaunamos, nupylus nuo vaisių spiritą, užpilus vaisius storu sluoksniu cukraus, kad ištirptų. Gautas sirupas nupilamas ir sumaišomas su nupilta užpiltine.
Silpnesnės užpiltinės gaunamos atskirai išvirus sirupą, imant cukraus ir vandens. Į karštą sirupą pilamas nuo vaisių nusunkta užpiltinė. Tokiu būdu gėrimas pasidaro skaidrus. Praskaidrinimui tinka žiupsnelis citrinos rūgšties.
Silpnosios ir stipriosios užpiltinės daromos iš vyšnių, šermukšnių, žemuogių, aviečių, kriaušių, gervuogių, juodųjų serbentų, agrastų, braškių, spanų, braškių, spanvaisių ir uogų.
Dažniausiai vartojami prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, vanilė.
Maišytos užpiltinės gaunamos, pilant žemuoges, avietes ir braškes, vyšnias, raudonuosius serbentus ir avietes. Gaminimo būdas toks pat kaip ir visų užpiltinių.
Pagamintos užpiltinės laikomos sandariai užkimštuose buteliuose.
Užpiltinės dera prie mėsos patiekalų.

Infusion – acid, sweet, bright-colored svaigusis drink made from fruit juice, packed with spirit. This is a sweet vodka, a custom came from Germany.
Infusion is a sweet (eg, raspberry, strawberry, black currant) and bitter (eg, dried plum, rowan, etc.)..
Infusions weaker than liqueurs, but tasty and fragrant. Infusions for the brandy with a higher sugar content – from 30 to 40% or less alcohol – 18-20%.
According to the method of manufacture for:
1st Weaknesses Infusions.
2nd Strong Infusions.
3rd Infusions mixed.
Strong Infusions come, pour off the fruit of the spirit, dressing fruit with a thick layer of sugar to dissolve. The resulting syrup is removed and mixed with slightly from the top of the molten infusions.
Weaker Infusions of separately cooked syrup, sugar and water sampling. The hot syrup is poured from strained fruit Infusion. In this way, the drink becomes clear. Clarifying for a pinch of citric acid.
Weaknesses and strong Infusions are made from cherry, rowan, wild strawberries, raspberries, pears, blackberries, black currants, gooseberries, strawberries, span, strawberries, berries fruit.
Commonly used spices – cinnamon, cloves, vanilla.
Infusions received mixed by drawing the strawberries, raspberries and strawberries, cherries, red currants and raspberries. Production method is the same as in infusions.
Infusions Made in a tightly stoppered bottles.
Infusions combined with meat dishes.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: