© Varškės tortas

6 Rgp

Varškės tòrtas – nekeptas saldus desertas. Gali būti su papuošimais ir be papuošimų.
Tradiciškai imama varškė, sviestas, citrina, sausainiai, cukrus, įvairūs mėgstami priedai – riešutai, razinos, vaisiai ir kt. Gali būti gaminama iš varškės, kvietinių miltų, cukraus, razinų, kapotų migdolų, kiaušinių trynių, pieno, pusės citrinos žievelės, kepimo miltelių, cinamono. Tai citrininis, vanilininis, su jogurtu, su sausainiais, su riešutais, su grietinėle, su vaisių želė. Pagrindas gali būti biskvitas, papuoštas vaisiais (braškėmis, vyšniomis, juodaisiais serbentais, bananais).
Varškės tortų gamybos technologija. Sudėjus į varškę priedus, gautoji masė atšaldoma iki 6 °C temperatūros ir formuojama. Torto gamybai skirta varškės masės porcija dedama ant dviem sluoksniais sudėtos marlės į atitinkamą formą, kurioje masė išlyginama, suspaudžiama grūstuvu. Suformuota masė dedama į kartoninę dėžutę, išklotą pergamentu. Varškės tortai atšaldomi iki ne aukštesnės kaip 6 °C temperatūros, tuomet puošiami.
Recepto pavyzdys: sviestas ištrinamas su cukrumi, sudedama varškė, įtarkuojama nuplautų citrinos žievelių, išspaudžiamos ir supilamos citrinų sultys. Viskas gerai išmaišoma. Sausainiai padalinami į keturias dalis: pirmoji dalis sudėliojama ant medinės pjaustymo lentutės ar torto formos dugno, pertepama paruošta mase, vėl dedama sausainių ir tepama masė. Tokiu būdu susluoksniuojama varškė. Tortas suslegiamas ir padedamas vėsiai. Tortas turi pastovėti ne mažiau kaip 8 val.
Žr. tòrtas (1)

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: