© Amerikos žemyno virtuvė

7 Rgp


Amèrikos žemyno virtùvė– Šiaurės, Vidurio ir Pietų (Lotynų) Amerikos gyventojų maistas.
Per pusryčius geriamas vanduo su ledu, po to kava su grietinėle, kuri yra amerikiečių nacionalinis gėrimas.
Per pietus (ar antruosius pusryčius) (beje, prieš valgį amerikiečiai valgo daug daržovių, žadinančių apetitą: salierų lazdelių, morkų lazdelių, alyvuogių, ridikėlių ir pan.) dažniausiai valgomi sumuštiniai ar natūralios salotos (vaisių arba daržovių), šviežias varškės sūris. Labiausiai paplitęs sumuštinis, daromas iš trijų sluoksnių duonos, šaltos keptos vištienos, pakepintų lašinukų ruoželių, pomidorų, lapinių salotų ir majonezo. Amerikiečiai užsigeria kava ne po valgio, bet valgydamas.
Amerikietiški pietūs yra gausūs ir dažniausiai pradedami užkandžių kokteiliais. Iš šaltųjų užkandžių labai vertinami žuvies kokteiliai: omarų, krevečių, kitų jūros produktų. Prie jų paduodami šalti baltos duonos skrebučiai.
Pietums dera sviestas ir balta ar skrudinta duona, kurios neatsisakoma ir vakarienei. Mėgstamos salotos, užpiltos įvairiais marinatais. Labai populiarūs nealkoholiniai gėrimai (įvairių vaisių sultys, kokakola, sidras), būtinai atšaldyti.
Taigi dieną paprastai valgomi nedideli karšti užkandžiai: mėsainiai, sumuštiniai su sūriu, dešrainiai, virta kukurūzų burbuolė.
Vakarienei valgomos paprastai trintos (vištienos, pomidorų, grybų) ir skaidrios (jautienos, vištienos) sriubos, jautienos bifšteksas, kepamas gruzdintuvėje, romšteksas bei karbonadas, filė kepsnys, rostbifas. Jautienos kepsniai valgomi su bulvėmis ir salotomis. Prie bulvių paduodama grietinė ir svogūnų laiškai.
Įvairus ir žuvies bei paukštienos patiekalų asortimentas: kepti viščiukai, kalakutienos kepsnys. Iš karštų žuvies patiekalų populiari virta plekšnė, lašiša, kepta gruzdintuvėje.
Amerikiečių mėsos ir žuvies patiekalai paprastai kepami gruzdintuvėje, ant grotelių arba virš atviros ugnies. Vakarais geriami nerūgštūs, švelnūs, pusiau saldūs ir putojantys vynai. Gana populiarus Amerikoje yra ir alus iš statinės. Kartais nevengiama išgerti puodelį kavos, bet vėlgi – geriama ne po valgio, o valgant.
Žr. Centrìnės Amèrikos virtùvė, Pietų Amèrikos virtùvė, Šiáurės Amèrikos virtùvė

American continental cuisine – North, Central and South (Latin) American people food.
Breakfast drinking water with ice, followed by coffee with cream, which is the American national spirit.
South (or second breakfast) (by the way, before meals Americans eat plenty of vegetables, which arouses the appetite: celery sticks, carrot sticks, olives, radish, etc.) usually eaten a sandwich or a natural salad (fruit or vegetable), fresh cheese curd. The most popular sandwich, made of three layers of bread, cold fried chicken, toasted greaves streaks, tomato, leaf lettuce and mayonnaise. Americans have taken with at the coffee after a meal, but eating.
American South are plentiful and generally put a cocktail snack. In very cold snacks cocktails valued fish: lobster, shrimp and other seafood. They filed in cold white bread toast.
Lunch combines butter and white bread or toast, and dinner are waived. Favorite salad filled with different marinade. A very popular non-alcoholic drinks (various fruit juices, coca-cola, cider), necessarily chilled.
So the day is usually eaten hot little appetizers: burgers, sandwiches with cheese, cakes, boiled corn cobs.
Dinner is usually eaten mashed (chicken, tomato, mushroom) and transparent (beef, chicken) soup, beef steak, baked frying apparatus, rump steak and roast, fillet steak, crop. Roast beef eaten with potatoes and salad. The potatoes, sour cream and onion submitted letters.
Different fish and and poultry dishes: fried chicken, roast turkey. From hot fish dishes popular cooked plaice, salmon, roast frying apparatus.
American meat and fish dishes are generally cooked frying apparatus on the grill or over an open fire. Evenings are consumed bitterness, mild, semi-sweet and sparkling wines. Quite popular in America and the beer on tap. Sometimes does not avoid a cup of coffee, but again – no drinking after a meal, while eating.
See . Central American cuisine, South American cuisine, North American cuisine

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: