© Arabų šalių virtuvė

7 Rgp


Arãbų šalių virtùvė – Egipto, Sirijos, Irako, Saudo Arabijos, Jemeno, Libijos ir kitų tautų patiekalai.
Nors ir panašios, tačiau šių šalių virtuvės turi ir skirtumų. Čia daug valgoma avienos, ožkienos, veršienos, ankštinių daržovių, ryžių, šviežių ir konservuotų daržovių, pieno ir pieniškų produktų, ypač sūrių, primenančių brinzą, taip pat aštrių prieskoninių daržovių ir prieskonių – svogūnų, česnakų, raudonųjų ir juodųjų pipirų, cinamono, aromatinių žolelių, alyvų.
Ruošiant maistą vartojamas alyvmedžių aliejus, nors daugeliui mėsos patiekalų nevartojami riebalai apskritai. Mėsa kepama įkaitintoje iki 300 °C skardoje. Tokioje temperatūroje plutelė išsaugo mėsos sultis, ir paruoštas valgis būna švelnus ir sultingas.
Daugelis arabų valgo du kartus per dieną. Tai sotūs pusryčiai ir pietūs vėlai vakare. Nevalgomos virtos daržovės. Valgoma tik balta duona. Žuvis ppr. kepama, apkepama arba marinuojama. Visiškai nevertinama briediena, ikrai, lašiša. Arabai musulmonai nevartoja kiaulienos.
Patiekalų tiekimas per šventes arabų pasaulyje skiriasi nuo europiečių. Antai Jemene šventiniai pietūs pradedami arbūzu arba melionu, po to paduodama saldi tešla, užpilta lydytu sviestu ir medumi, ėriukas su specialiu padažu, o baigiama sultiniu. Taip kad arabai nesivadovauja tradiciniais terminais (pirmasis ar antrasis patiekalas).
Populiariausias pirmasis patiekalas arabų virtuvėje – sriubos iš mėsos su pupelėmis ir ryžiais, ankštinėmis pupelėmis, žirneliais. Jų pagrindas – mėsos sultiniai. Prieš verdant sultinį dideli mėsos gabalai apkepami be riebalų, paskui užpilama šaltu vandeniu ir verdama. Daržovės dedamas į paruoštą ir iškoštą sultinį.
Antrasis patiekalas – tradiciškai mėsa arba paukštiena, būtinai troškinta arba kepta, plovai. Dedama ir beriama razinų, migdolų, prieskonių, aštrių uždarų. Tiekiama su abrikosais ir daržovėmis.
Jemene labiausiai vertinama ėriena, įdaryta ryžiais, razinomis, migdolais ir prieskoniais, taip pat aštrusis padažas iš raudonojo pipiro, garstyčių ir aromatinių žolelių, kuris būtinas ant stalo. Nacionaliniai valgiai Irake – avienos ir ryžių plovas su razinomis, migdolais, mėsos valgis su aštriais uždarais, Sirijoje ir Libane – kepti arba virti mėsos, žuvies rutulėliai su įvairiais uždarais, daržovėmis.
Užkandžiai – šviežios ir marinuotos daržovės: alyvos, pomidorai, pipirai, taip pat riešutai, arbūzų sėklos, datulės.
Arabų pasaulyje vertinama kukurūzų košė, užpilta rūgusiu pienu, arba paduodama mažais mėsos gabalėliais. Saldieji patiekalai – chalva ir cukatos, kriaušės su sirupu, salotos su daržovėmis ir vaisiais.
Gėrimai – rūgusis pienas, arbata, kava be cukraus, tačiau su prieskoniais.

Arabian cuisine – Egypt, Syria, Iraq, Saudi Arabia, Yemen, Libya and other nations dishes.
While similar, but these countries have the kitchen and differences. There are plenty of eating mutton, goat, veal, grain legumes, rice, fresh and canned vegetables, milk and dairy products, especially cheeses, like bryndza, as well as sharp spices, vegetables and spices – onion, garlic, red and black pepper, cinnamon, aromatic herbs, oils.
Used for preparing food in olive oil, meat dishes, although many are not used fat at all. Baked meat heated to 300 ° C tin. Crust at temperatures preserves the meat juices, and prepared meals are sweet and juicy.
Many Arabs are eating twice a day. This is a filling breakfast and lunch late in the evening. Non-edible cooked vegetables. Eating only white bread. Fish Chamber of Commerce. baked, or pickled apkepama. Completely ignored Briedienė, caviar, salmon. Arabs, Muslims do not consume pork.
Supply of meals during the holidays in the Arab world is different from the Europeans. For example, in Yemen festive lunch or put watermelons melon, then fed a sweet dough filled with melted butter and honey, lamb with special sauce and the broth is completed. It is the Arabs do not adhere to traditional terms (the first or second course).
The most popular entree Arabic Food – Meat soup with beans and rice, beans, peas. Their base – meat broths. Before cooking broth for large cuts of meat slightly baked fat-free, then poured cold water and boil. Vegetables prepared and placed in the strained broth.
Second dish – the traditional meat or poultry, be stewed or baked, pilau. Place and disseminated raisins, almonds, spices, sharp closed. Served with vegetables and apricots.
Yemen, the most valued lamb stuffed with rice, raisins, almonds and spices, as well as Subtle sauce of red pepper, mustard and aromatic herbs, which is necessary on the table. National Foods in Iraq – mutton and rice pilaf with raisins, almonds, meat dish with sharp camera, Syria and Lebanon – grilled or cooked meat, fish beads with a variety of closed and vegetables.
Snacks – fresh and marinated vegetables: oil, tomatoes, peppers, as well as nuts, seeds of watermelons, dates.
Arab world seen mush filled with curd, or fed meat in small chunks. sweet dishes – halva and sweetmeats, with pear syrup, salad with vegetables and fruits.
Beverages – curd, tea, coffee without sugar, but with the spices.

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: