© Arubos virtuvė

7 Rgp


Arùbos virtùvė – vienos iš Mažųjų Antilų salų (Bonairė ir Kiurasao), priklausančių Olandijai (Olandijos Antilai), nacionaliniai patiekalai.
Vietinis maistas gardinamas indonezietiškais prieskoniais. Virtuvės pagrindą sudaro jūros gėrybių (pvz., raudonasis beriksas (Piska Kora), kriauklių mėsa (Karko), krevetės ir omarai), mėsos patiekalai ir salotos.
Verdama iguanos sriuba. Tipinis garnyras – ryžiai su pupelėmis, balti ryžiai, gruzdintos bulvytės arba keptos bulvės, kurios kepamos kaip prancūziškos bulvytės.
Tradiciniai valgiai – ožkiena (Kabritu Stoba), kukurūzų duona (Funchi), vištiena, razinomis, pupelėmis įdarytas sūris (Keshi Yena).
Populiarūs patiekalai – kepti ryžiai su vištiena ir krevetėmis, šviežios žuvys ir omarai. Kepti bananai patiekiami kaip daržovės arba garnyras.
Geriamas apelsinų likeris (Curacao).
Žr. Olándijos virtùvė

Aruban cuisine – one of the smaller islands of the Antilles (Bonaire and Curacao), belonging to the Dutch (Dutch Antilles), the national dish.
Local food produced in the Indonesian spices. Kitchen based seafood (eg, red Alfonsinos (Piska Kora), shell meat (shank), shrimp and lobster) and meat dishes and salads.
Boil Iguanidae soup. Typical garnish – rice with beans, white rice, fried potatoes or baked potatoes are baked in the French fries.
Traditional foods – goats (Kabritu Stoba), corn bread (Funchi), chicken, raisins, beans stuffed with cheese (Keshi Yena).
Popular dishes – fried rice with chicken and shrimp, fresh fish and lobster. Fried plantains are served as vegetables or garnish.
Drinking orange liqueur (Curacao).
See. Dutch cuisine

Advertisements

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: