© Burundžio virtuvė

7 Rgp


Burundžio virtùvė – nedidelės valstybės Afrikoje, besiribojančios su Uganda, Kongo Respublika, Tanzanija, nacionaliniai patiekalai.
Verčiamasi žemės ūkiu. Auginami kukurūzai, pupelės, kavamedžiai, arbata. Gaminamas maistas šalyje neįvairus, paprastas ir ruošiamas dažniausiai namuose. Maistas verdamas, troškinamas arba kepamas ant atviros ugnies. Vietiniai gyventojai mėgsta patiekalus iš saldžiųjų bulvių, plantanų, raudonųjų pupelių, kukurūzų ir kvietinių kruopų. Dominuoja mėsos patiekalai iš avienos ir ožkienos. Iš Azijos kultūros buvo pasiskolinti ryžiai ir aštrūs prieskoniai. Valgoma indiška duona (Chapatti).
Vienas iš populiariausių šaltųjų patiekalų – raudonųjų pupelių, bananų, palmių aliejaus, svogūnų ir paprikų užkandis.

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: