© Eritrėjos virtuvė

7 Rgp


Eritrėjos virtùvė – valstybės šiaurės rytų Afrikoje nacionaliniai patiekalai.
Ribojasi su Sudanu vakaruose, Etiopija pietuose, Džibučiu rytuose ir Raudonąja jūra šiaurės rytuose. Šalyje paplitusi klajoklinė gyvulininkystė.
Dominuoja senieji ritualiniai papročiai ir pikantiški patiekalai. Jaučiama itališkos virtuvės įtaka, nes šalis buvo Italijos kolonija. Iš Italijos perėmė lazanijas ir kitus makaronų patiekalus.
Tradiciškai valgoma sėdint ant žemų kėdžių, rankomis ir iš bendro indo. Prieš valgį plaunamos rankos.
Nacionaliniai patiekalai: Tsebhi sega – mėsos (jautienos arba avienos) patiekalas, Tsebhi derho – vištiena su aitriųjų paprikų pasta (berbere), česnakais, imbieru, kietai virtais kiaušiniais, sviestu su žolelėmis (tegelese tesmi), Hembesha – duonelė su kalendros, kardamono sėklomis.
Geriamas alus (Suwa), fermentuotas medaus gėrimas (Mies), anyžinis likeris (Araki), labai saldi arbata (Shahi), taip pat mango, papajų sultys, kava. Kava geriama iš mažyčių indelių (finjal) su kukurūzų spragėsiais (popcorn).

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: