© Honkongo virtuvė

7 Rgp


Honkòngo (Siangángo) virtùvė – salos pietinėje Honkongo dalyje, ypatingojo administracinio Kinijos rajono, nacionaliniai patiekalai.
Honkongo teritorija sąlyginai padalinta į žemyno Koulūno pusiasalį, Honkongo salą, Naująsias teritorijas ir gretimas „Tolimas salas“ (Čong-Čau, Lamma, Lantau, Peng-Čau, Ček-Lab-Kokas), ir kt., kurių bendras skaičius siekia 260. Ribojasi su Kinijos Liaudies Respublika.
Dominuoja rytietiška virtuvė, nuostabus Rytų ir Vakarų kulinarinių tradicijų derinys, kuriame pasaulio kulinarijos meno įvairovė. Hongonke gurmanams siūloma Pekino antienos, šaltųjų užkandžių arba kiniškos arbatos.
Nacionaliniai patiekalai – troškinta vištiena su kinišku padažu (Bei jing jiang ji) iš tamsaus ir šviesaus sojų padažo, austrių padažo, cukraus, miltų, riebi kiauliena su saldžiuoju tirštu padažu (Gu lu rou), keptas jautienos ir bulvių pyragas (Neu rou shu bing), garuose virtas viščiukas su juodaisiais grybais (Siang gu zheng hua ji).
Žr. Kìnijos Liáudies Respùblikos virtùvė

Advertisements

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: