© Irako virtuvė

7 Rgp


Irãko Respùblikos virtùvė – valstybės Vakarų Azijoje nacionaliniai patiekalai.
Ribojasi su Saudo Arabija ir Kuveitu pietuose, Turkija šiaurėje, Sirija šiaurės vakaruose, Jordanija vakaruose, Iranu rytuose.
Mėgstamiausias Irako gyventojų nacionalinis patiekalas – avienos ir ryžių plovas, paskanintas razinomis, figomis ir migdolais. Kiti valgiai – į ragu panašus patiekalas su aštriais prieskoniais (Jahni), kvietiniai paplotėliai, mirkyti rūgusiu pienu, į ragu panašus valgis su aštriais prieskoniais, svogūnų ir pomidorų salotos (Zlata btamata ubacal), virtos žaliosios pupelės (Lubia hidra), avienos kebabai su raudonuoju vynu, įdaryti ropiniais svogūnais, smulkintais raudonaisiais pipirais, juodojo pipiro žirneliais, padažu-pasta, laurų lapeliais, raudonieji ryžiai su migdolais ir razinomis (Plau ahmar), sardelės formos balandėliai kopūstų lapuose, riešutinis datulių pyragas iš manų kruopų ir aukščiausios rūšies miltų.
Saldieji patiekalai – chalva, cukatos, riešutinis datulių pyragas. Geriama juoda kava (be cukraus, tačiau su kroku ir muskato riešutu), arbata su rūgusiu pienu, rūgusis pienas (atskiestas vandeniu).
Maistas valgomas rankomis. Šeimininkas, savo rankomis uždėjęs ant paplotėlio ryžių ar mėsos ir ištiesęs jį svečiui, laiko svečią savo draugu.

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: