© Jemeno virtuvė

7 Rgp


Jemèno virtùvė – valstybės Arabijos pusiasalyje (pietvakarių Azijoje) nacionaliniai patiekalai.
Jemenas ribojasi su Omanu, Saudo Arabija, Raudonąja jūra, Arabijos jūra ir Adeno įlanka. Šalies kulinarija labai skiriasi nuo Artimųjų Rytų virtuvių.
Jemeno virtuvėje dominuoja paukštiena bei ėriena, jautiena šalyje gana brangi. Žuvimi ir jos produktais daugiau mėgaujamasi pakrantėse. Mėgstamiausi pieno produktai – sūris, sviestas, pienas, pasukos (ypač populiarios kaimuose).
Haradha – patiekalas iš kapotos mėsos ir pipirų, Marag lahm – mėsos sriuba, Kabsa – ryžiai su aviena, Halabi kebap – jautienos kebabas su aitriaisiais pipirais, grybais, česnakais ir kitais produktais, Yemenite zhug – aštrus padažas, ruošiamas iš serano aitriųjų paprikų, česnakų, kalendros, džiovintų raudonųjų aitriųjų pipirų, kmynų, druskos ir alyvuogių aliejaus.
Saltah – nacionalinis šalies patiekalas. Tai troškinta ėriena, paukštiena arba jautiena ir įvairūs kiti ingredientai, kurių įvairovė priklauso nuo šeimininkės norų. Saltah gali būti gardinamas ryžiais, kiaušiniais, bulvėmis, daržovėmis, pupelėmis, o valgomas su tradiciniais arabiškais duonos papločiais.
Šalyje kepama labai įvairių rūšių duona. Malooga – duona, valgoma su kiaušiniene, pupelėmis, pikantišku sviestu. Khubz – dideli duonos papločiai, kepami specialiose krosnyse. Taip pat populiarūs Pita, Roti duonos paplotėliai.
Hawayil – prieskonių mišinys, ruošiamas iš pipirų, kmynų, šafrano, ciberžolės ir kardamono. Naudojamas įvairiems patiekalams pagardinti.
Šalyje populiariausia kava, juodoji arbata (arbata su pienu, juodoji arbata, paskaninta gvazdikėliais, kardamonu arba mėtomis), šaltas razinų gėrimas (Naqe’e Al Zabib).

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: