© Lotynų Amerikos virtuvė

7 Rgp

Lotỹnų Amèrikos virtùvė – tai Argentinos, Brazilijos, Čilės, Ekvadoro, Peru ir kitų šalių nacionaliniai valgiai.
Visose Lotynų Amerikos šalyse geriami tie patys gėrimai: alus, grynas vanduo, romas (punšo pavidalu) ir kava. Tačiau kai kuriems regionams būdingi specifiniai gėrimai: Argentinoje – kakava, natūralios arba fermentuotos vaisių sultys, vynas, likeriai, gaminami iš bananų, kakavos ir t.t. Čilėje – vynas (nacionalinis gėrimas): baltieji, raudonieji, rausvieji vynai.
Argentinoje mėgstami jautienos sultiniai, kepti antrekotai, įvairūs padažai, Brazilijoje – troškintos daržovės, žalumynų sriubos, konservuotos ir virtos žuvys, kiaulienos filė, bananų pudingas, cukriniai pyragėliai, Čilėje – žuvienė, jūros gyvūnų ir daržovių apkepai. Ekvadore – bulviniai sklindžiai, marinuotos žuvys, Peru – žuvų salotos, marinuoti moliuskai, mėsiški patiekalai iš jaučio.
Žr. Pietų Amèrikos virtùvė

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: