© Malavio virtuvė

7 Rgp


Malãvio virtùvė – valstybės, kurios Malavio ežeras jungia Tanzaniją ir Mozambiką, nacionaliniai patiekalai.
Paplitusi ganyklinė gyvulininkystė. Šalies virtuvė paprasta ir neįmantri. Populiariausias maisto produktas – kukurūzai, iš kurių dažniausiai gaminama košė, valgoma su daržovėmis, patiekiama prie mėsos ar žuvies arba valgoma viena. Pavyzdžiui, košė iš kukurūzų arba manijokų (šakniagumbiai), patiekiama su aitriųjų paprikų padažu arba moliūgų lapais.
Vietinių gyventojų mėgstamiausia delikatesinė žuvis, sugaunama Malavio ežere (chamba).
Gausus saldžiųjų patiekalų asortimentas. Tai orkaitėje keptas pudingas (Mbatata), paruoštas iš tarkuotų saldžiųjų bulvių, pieno, margarino, miltų, kepimo miltelių bei druskos. Saldžiai kepinti žemės riešutai (Mtedza) su cukrumi, vanile, cukraus pudra, margarinu, miltais, druska valgomi atvėsę.
Valgoma bananinė duona (Nthochi), ruošiama iš miltų, kiaušinių, margarino.
Bananai dažniausiai kepami. Gabalėliais supjaustyti vaisiai apvoliojami cukraus, druskos ir kukurūzų miltų mišinyje ir kepami gerai įkaitintame aliejuje. Toks patiekalas vadinamas Zitumbuwa.
Malavio virtuvėje populiarūs vikšrai. Vikšrus maistui vietiniai gyventojai renka rudenį, juos išvalo, išdžiovina ir užkandžiauja. Tai užkandis.
Gurkšnojama kava ir arbata.

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: