© Malio virtuvė

7 Rgp

 
Mãlio virtùvė – valstybės Vakarų Afrikoje nacionaliniai patiekalai.
Pagrindinės žemės ūkio kryptys – sorų, sorgų ir kukurūzų, ryžių, žemės riešutų, cukranendrių auginimas.
Maistas tradiciškai ruošiamas gana įvairiai. Vartojamos įvairios daržovės, prieskoniai, mėsa, tešlos gaminiai. Valgiai dažniausiai verdami ir kepami (grilyje).
Malio virtuvėje daržovės (pomidorai, saldieji ankštiniai pipirai, svogūnai, porai, morkos, ropės, kopūstai) ir ryžiai kaip svarbiausias garnyras dera su antraisiais patiekalais, ypač su virta ir kepta vištiena, keptais viščiukais. Kepant ar apkepant vartojamas arachių aliejus, patiekalai paskaninami išlukštentais skrudintais žemės riešutais, prieskoniais (pipirais, manijoko šaknimis), apliejami arba ištrinami citrinų sultimis arba pamirkomi sultyse. Tiekiama užpiltais padažais, išvirtais ryžiais. Mėgstami paukštienos sultiniai.
Verdamas viščiukas: supjaustomas gabaliukais, padruskinama, paskaninama maltais juodaisiais pipirais, po to pavilgoma žemės riešutų tyre ir kepama arachių aliejuje.
Nacionaliniai patiekalai – afrikietiški avienos šašlykai.
Žr. Vakarų Ãfrikos virtùvė

Advertisements

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: