© Nauru virtuvė

7 Rgp


Naùru Respùblikos virtuvė – salos valstybės Okeanijoje, Ramiojo vandenyno centre (keli kilometrai į pietus nuo ekvatoriaus; vienos mažiausių nepriklausomų šalių pasaulyje), nacionaliniai patiekalai.
Naurau kulinarijai įtaką padarė vokiečiai, australai ir britai. Maisto ruošimo būdai čia paprasti, tačiau maisto ruošimo procesas ypatingas.
Naurau virtuvės pagrindą sudaro gausybė palmių, vaisiai (kokosai, bananai), mėsa, žuvis ir įvairūs jūrų produktai. Mėsa į patiekalus dedama parūkyta. Gaminami desertai – pyragai su kokoso riešutais, bananais, citrusiniais vaisiais, pagardinami cinamonu, muskato riešutais.
Žr. Mikronèzijos Respùblikos virtùvė, Okeãnijos salų virtùvė

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: