© Omano virtuvė

7 Rgp


Omãno Sultonãto (Omãno) virtùvė – valstybės pietvakarinėje Azijos dalyje nacionaliniai patiekalai.
Šalis ribojasi su Jungtiniais Arabų Emyratais šiaurės vakaruose, Saudo Arabija vakaruose, Jemenu pietvakariuose, taip pat su Arabijos jūra pietuose ir rytuose bei Persijos įlanka šiaurės rytuose.
Šalies virtuvėje dominuoja vištiena, žuvis ir aviena. Patiekalai dažniausiai gardinami įvairiomis žolelėmis, svogūnais, česnakais.
Populiariausi patiekalai – žirnių sriuba, rūkyti baklažanai, šviežios daržovės, džiovinta mėsa. Nacionaliniai patiekalai – ant iešmo kepta karališka žuvis (Mashuai), patiekiama su citrininiais ryžiais, ir patiekalas iš ryžių, virtų su šafranu bei mėsa (Magbous).
Omano arabiškos virtuvės delikatesas – marinuota karvės arba ožkos mėsa (Shuwa) su pipirais, ciberžole, česnakais, kardamonu, kalendra ir vyno actu. Pamarinuota mėsa įvyniojama į palmių arba bananų lapų maišus ir požeminėje molio krosnyje kepama apie parą.
Nacionaliniai gėrimai – sūrios pasukos (laban), stipri ir kardamonu paskaninta kava (kahwa), geriama valgant chalvą arba aliejuje keptus miltinius kukulius (lokhemat) su saldžiąja citrina ir kardamono sūriu.

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: