© Pakistano virtuvė

7 Rgp


Pakistãno Islãmo Respùblikos virtùvė – valstybės Pietų Azijoje nacionaliniai patiekalai. Ribojasi su Indija, Iranu, Afganistanu, Kinija ir Arabijos jūra.
Beveik pusė šalies gyventojų dirba žemės ūkyje. Auginami kviečiai, ryžiai, medvilnė, cukranendrės, tabakas, galvijai ir avys.
Pakistano virtuvė turi daug bendrumų su Indijos šiaurinių rajonų, Bangladešo kulinarija, šiek tiek su Vidurio Rytų kulinarinėmis tradicijomis. Tai rodo aliejuje kepta indiška duona (roti, puri, naan ir kt.), chalva, kerijos vaisiai mėsai, svogūniniai prieskoniai ir špinatų, kopūstų, ryžių, ankštinių daržovių pipirinimas.
Gatvėse parduodama pagardinta ir apkepinta jautiena, aviena arba paukštiena, o desertų perteklius patenkina kiekvieną saldumynų mėgėjo poreikius. Geriausiai žinomas saldėsis – sausojo pieno gabaliukai (Barfi) su įvairiais aromatizatoriais.
Nacionaliniai patiekalai – kepta aviena arba vištiena (Carhai Gosht) su įvairia pasta (imbierine, česnakine) ir pipirais, duona (Naan), kepama iš miltų, mielių ir kitų ingredientų (sausojo pieno, margarino arba augalinio aliejaus, sutirštinto pieno, sodos, kiaušinio).
Dominuoja ryžiai, jūrų maistas, įvairūs troškiniai, sausasis pienas, minkštas sūris, chalva, daržovės (paprikos, česnakai, morkos), džiovinti vaisiai (ypač razinos, migdolai), prieskoniai (juodieji, žalieji ir kitokie pipirai). Maistui gaminti naudojami: imbierų pasta, česnakų pasta, pomidorų padažas, augalinis aliejus.
Kaimuose rytais ir vakarais geriama juodoji arbata, o miestuose – žalioji arbata.

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: