© Alaus priedai/Beer accessories

8 Rgp

Alaũs priẽdai – papildomi komponentai alkoholiniam gėrimui iš miežių salyklo bei apynių gaminti, kurie pagerina gėrimo spalvą, skonį bei kvapą. Tai cukrus, javų dribsniai, ryžiai, skrudinti grūdai, salyklo ekstraktai, kepinti miežiai, įvairūs prieskoniai.
Nuo seno aludariai, norėdami padidinti savo pelną, vartojo prastos kokybės alaus priedus. Vienas labiausiai paplitusių alaus priedų buvo druska (druskos luitai), kuri vartojama norint iš vienos statinės padaryti dvi ar net tris. Kiti alaus tūrio padidinimo komponentai buvo sirupas ir vanduo.
Dabar esama daug alaus rūšių, jo darymo receptų bei sudėtinių dalių. Skiriasi mielės, salyklas, apyniai ir vanduo. Todėl, be keturių pagrindinių komponentų (sudedamųjų dalių) alui daryti, naudojami kiti priedai, kuriuos vartojant viena alaus rūšis skiriasi nuo kitų. Be to, net tos pačios rūšies alus gali skirtis.
Alaus priedai sudedami malant salyklą. Jie vartojami, norint dalį salyklo paversti pigesne medžiaga arba norint pagerinti alaus skonį, ir tada, kai salyklo neužtenka.
Cukrus (sirupas ir gabalinis cukrus) greitai fermentuojasi ir išskiria palyginti daug alkoholio. Degintas cukrus ar karamelė kartais vartojami vietoj tamsaus salyklo. Belgijoje dažnai vartojamas saldainių cukrus, kuris vertinamas ir Afrikoje, kur trūksta miežių. Sacharozė – viena iš Pietų Afrikos alaus daryklų lager tipo alaus sudėtinių dalių.
Javų dribsniai plačiai vartojami Amerikos alaus daryklose, kur jie sudaro pusę salyklo mišinio. Toks alus turi mažai alkoholio ir yra šviesios spalvos.
Ryžiai gali būti dalinis salyklo pakaitalas. Jie vartojami tam, kad alus būtų grynas ir gaivus.
Skrudinti grūdai ar kukurūzai dedami, norint išlaikyti fermentavimąsi viršuje.
Salyklo ekstraktai (salyklo sirupas) vartojami norint padidinti salyklo masę. Sirupas populiarus namudinėje aludarystėje, nes jį vartojant nereikia pačiam trinti ir maišyti masės.
Kepinti miežiai reikalingi patamsinti alų. Jie suteikia alui sudžiūvusios duonos skonį. Airijoje gaminant tamsų alų Guinness vartojamas nedidelis kiekis skrudintų miežių.
Dažniausiai vartojami prieskoniai alui – medus, paprika, imbieras, vaistiniai augalai, vaisiai. Paprika – Meksikos aludarių fantazijos vaisius, kurį pradėta vartoti 1980 metais. Imbieras vartojamas alkoholinio alaus paskaninimui, todėl imbiero alus – žinomas prohibicijos laikų palikimas. Darant alų, dažniausiai vartojama kalendra, kadagys, mirta. Iš vaisių visada dedama į alų apelsinų ir citrinų žievelių, obuolių, aviečių, vyšnių bei bananų. Pagal tradicinius receptus vaisiai į alų dedami tam, kad vyktų natūrali antrinė fermentacija ir pagerėtų skonis.
Žr. alùs (4)

Beer accessories – additional components of alcoholic beverage made from barley malt and hops production, which enhances the color of the drink, taste and smell. This sugar, cereals, rice, roasted corn, malt extract, toasted almonds and various spices.
For centuries brewers to increase their profits, taking poor quality beer in the annexes. One of the most popular beer salt additives (salt blocks), which is used to make drums in one, two or even three. Other components of beer by volume increases the syrup and water.
Now there are many kinds of beer, it shall be laid recipes and ingredients. Differences yeast, malt, hops and water. Therefore, in addition to the four main components (ingredients) to make beer, use of other additives that are using one type of beer is different from the others. Moreover, even within the same type of beer can vary.
Brewing malt grinding accessories together. They are used to make malt of cheaper materials or to improve the taste of beer, and then, when the malt is not enough.
Sugar (lump sugar and syrup) fast fermentation and emit relatively high alcohol. Burned sugar or caramel are sometimes used instead of dark malt. Belgium is often used in sugar confectionery, which is seen in Africa, where lack of barley. Sucrose – one of the South African breweries lager-type beer components.
Grains (bread) is widely used in cereals American breweries, where they account for half of the mixture of malt. This beer has low alcohol and light in color.
Rice may be a partial substitute for malt. They are used to the fact that beer is pure and refreshing.
Roasted corn and corn are added to keep the top fermentation.
Malt extract (malt syrup) used to increase the weight of the malt. Syrup brewing popular cottage because there is no need to use the same clear and mixed by weight.
Toasted almonds needed darker beers. They offer beer, shriveled meat flavor. Ireland, the production of dark beer, Guinness used a small amount of roasted barley.
Commonly used spices to beer – honey, pepper, ginger, herbs, fruits. Pepper – Mexican Brewers fantasy fruit that was put into use in 1980. Alcoholic ginger beer used for seasoning, and ginger beer – known legacy of prohibition. In the case of beer, usually used coriander, juniper, myrtle. From fruit beers are always placed in the orange and lemon peel, apples, raspberries, cherries and bananas. According to the traditional fruit recipes are added to beer, to allow the natural secondary fermentation and improve the taste.
See . beer

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: