© Alžyrietiška kava/Algerian coffee

8 Rgp

Alžyriẽtiška kavà – šviežiai malta kava su kiaušinių likeriu ir grietinėle.
Kava suberiama į kavos virimo indelį ir užpilama šaltu vandeniu. Kaitinama, nustačius mažą kaitrą, kol pakyla puta, tada nukaičiama. Vėl užkaičiama ir kaitinama, kol užverda. Nukaičiama ir paliekama kelias minutes pastovėti. Įpilama dar šalto vandens ir minutę pakaitinama. Į dvi taures storu dugnu įpilama grietinėlės ir likerio. Paskui plona srovele įpilama kavos.
Žr. Alžỹro virtùvė, kavà (4)

Algerian coffee – freshly ground coffee with egg liqueur and whipped cream.
Place coffee in a coffee cup, and poured cold water. Heat, after a low heat, until the foam rises, and then lifted off the fire. Again placed on the fire and heat until boiling. Off the heat and allow to stand for several minutes. Add more cold water and heat for a minute. The two thick-bottomed glasses, add cream and liqueur. Then pour a thin stream of coffee.
See . Algerian cuisine, coffee

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: