© Angliškas alus/English beer

8 Rgp

Ángliškas alùs – nuo šviesios aukso iki tamsios rubino spalvos, silpnas (3,4-4,5 %) alkoholinis gėrimas, parduodamas pintomis ir puslitriais.
XX a. pirmoje pusėje alus Anglijoje buvo silpnas darbininkų gėrimas. Po Antrojo pasaulinio karo jį pakeitė stipresnis, prisotintas apyniais, viršuje besiformuojantis kartokas alus.
Tradicinis angliškas alus laikomas statinėse: gyvas alus, kuris nenustoja bręsti bei fermentuotis statinėse. Patiekiamas ne stipriai atšaldytas (rūsio vėsos temperatūros).
1960 m. Anglijos aludariai medines statines pakeitė metalinėmis, į kurias pripildavo filtruoto ir pasterizuoto alaus (kad būtų lengviau išlaikyti), o patiekdavo bare atšaldytą ir prisotintą angliarūgštės. 1970 m. vėl alus pilstomas į medines statines.
Skirtingam alui apibūdinti britai turi keletą pavadinimų: ale – šviesusis alus, lager – silpnas šviesus alus, stout – stiprus porteris, bitter – kartusis alus. Pastarasis yra populiariausias britiškas alus ir alinėse yra serviruojamas kambario temperatūros (nekarštas ir nešaltas). Čia mėgstamas ir silpnas šviesus alus (lager), kuris serviruojamas atšaldytas.
Užsisakant pilstomo alaus, prašoma pintos. Pinta (pint) – tai kiek daugiau nei litras talpos, todėl pinta alaus laikoma “dideliu gėrimu”. Norint užsisakyti mažesnę, paprašoma pusę pintos (a half).
Anglijoje mėgstamas šviesus lager ale tipo alus. Žinomiausios rūšys: Beast – stiprus 6,6 % alus, Battleaxe – neaitrus, salstelėjęs 4,2 % alus statinėse, Barn Owl Bitter – tamsiai rudas, vaisių skonio kartus 4,5 % alus, Ansells Mild – saldymedžio skonio silpnas 3,4 % gėrimas, Abbot Ale – stiprus, ryškios gintaro spalvos, kartoko vaisių skonio 5 % alus, Archers Best – salyklinis, kartoko vaisių skonio alus, Bishops Ale – stiprus, tirštas, miežių 8 % vynas, Beacon Bitter – gaivinantis kartus 3,8 % alus, Bishops Finger – rubino raudonumo 5,4 % alus su vaisių skoniu, Adnams Bitter – tamsios gintaro spalvos, apynių bei apelsinų skonio klasikinis (3,7 %) arba neaitrus, salyklinis, silpnas, tamsus arba šviesus (3,2 %) alus ir kt.
Žr. alùs (4), lager

English beer – from light gold to dark ruby-colored, mild (3.4 to 4.5%) alcoholic drink sold in pints and half-liter.
Twentieth century in the first half of beer in England was a weak labor drink. After the Second World War and was replaced by stronger, filled with hops, the top proved bitter beer.
The traditional English beer barrels as: living beer, which does not cease to mature and ferment in barrels. Served in a deep cooled (cool cellar temperature).
1960 England brewers wooden barrels by metal, by filling in the filtered and pasteurized beer (that would be easier to maintain), but the bar serves chilled and saturated with carbon dioxide. 1970 again poured into the wooden beer casks.
Different beer to describe the British have a few names: ale – light beer, lager – weak ale, stout – a strong ale, porter, bitter – bitter. The latter is the most popular British beers and a pubs covered at room temperature (carded, mild). This album is weak and light beer (lager), which covered cooled.
When ordering beer, please pint. Pint (pint) – a little more than a liter capacity, so the pint of beer as “a large drink.” To order a smaller, half-pint asked (a half).
England favorite light lager ale-type beer. The best known species: Beast – a strong 6.6% beer, Battleaxe – pungent, sweet 4.2% beer barrels, Barn Owl Bitter – dark brown, fruit-flavored beer is 4.5% of occasions, Ansell Mild – mild licorice flavor 3.4% drink, Abbot Ale – a strong, bright amber color and bitter taste fruits of 5% beer, Archers Best – malt, slightly bitter taste of fruit beers, Bishops Ale – strong, thick, 8% barley wine, Beacon Bitter – 3.8% twice a refreshing beer, Bishops Finger – ruby-red beer with 5.4% fruit flavor, Adnams Bitter – a dark amber color, orange flavor of hops and a classic (3.7%), or pungent, malt, slight, dark or light (3.2%) beer and others.
See . beer, lager

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: