© Arabika/Arabica coffee

8 Rgp

Arãbika (1) [arabica] – kavos rūšis (Coffea arabica) iš Etiopijos, gaunama iš arabiško kavamedžio, pasižyminti sodriu skoniu ir puikiu aromatu. Didesnės pupelės turi rūgštesnį, intensyvesnį skonį (t. y. plačią skonių paletę) nei robustos pupelės.
Arabiškas kavamedis – visžalis raudinių šeimos nedidelis medis arba šakotas krūmas. Kavamedžio lapai tamsiai žali, odiški, jų pažastyse išsidėstę malonaus kvapo balti žiedai, panašūs į jazmino žiedus. Ant medžio šakų tankiai išsidėstę ryškiai raudoni vyšnios dydžio vaisiai. Kiekviename vaisiuje yra po dvi plokščiai iškilias sėklas – kavos pupeles.
Kavos kokybė priklauso nuo to, kur ji subrandinta. Kuo aukščiau jūros lygio auginama kava, tuo geresnė jos kokybė.
Arabika auginama kalnų šlaituose, vietose, kur iškrenta daug kritulių. Arabikai reikia gerai drenuoto dirvožemio, dviejų valandų saulės per dieną, o likusį laiką turi būti pavėsis. Geriausia kava auga tropikų klimato juostose 600-1800 metrų aukštyje. Arabika yra absoliuti lyderė tarptautinėje kavos šeimoje. Pailgoji arabikos pupelė maloni akiai ir puikaus skonio, ji kilmingiausia iš visų kavos rūšių. Aukšta ir jos vieta kavos rinkoje – ji sudaro 70-75 proc. pasaulinės produkcijos.
Malta kava Segafredo Emozioni – 100 % brangiausių arabiškos rūšies kavų mišinys, pasižymintis švelniu skoniu ir viliojančiu aromatu. Kavos rūšys kruopščiai atrenkamos, o kava rūpestingai išauginta Nossa Senhora da Guia (Italija) plantacijose. Gaminant kavą, naudojama moderni skrudinimo ir pakavimo į dvigubą pakuotę įranga, leidžianti geriau išsaugoti skonį ir aromatą. Geriama po valgio.
Master club coffee kavos pupelių mišinys pagamintas iš 100 % Arabikos kavos pupelių, iš plantacijų Gvatemaloje, Kosta Rike, Salvadore, Brazilijoje ir Kenijoje. Šis mišinys pateikia švelnią, lengvą kavą su nuostabiu aromatu, tačiau tam reikalauja ypatingai rūpestingo ir kruopštaus paruošimo.
Costadoro kavos pupelių mišinys pagamintas iš 90 % Arabikos ir 10 % Robustos kavos pupelių, iš plantacijų Gvatemaloje, Kosta Rike, Salvadore, Brazilijoje, Javoje ir Konge. Šis mišinys pateikia lengvai paruošiamą, aromatingą, stiprią, gardaus kvapo kavą.
Costadoro verde mišinys, pagamintas iš 60 % Arabikos ir 40 % Robustos kavos pupelių, iš plantacijų Gvatemaloje, Nikaragvoje, Salvadore, Brazilijoje, Javoje, Konge ir Indijoje. Šis mišinys pateikia stiprią, riebią kavą su ryškiu Viduržemio jūros skoniu: ideali pusiausvyra espresso kavai. Šią kavą taip pat lengva paruošti.
Aroma Gold – natūrali vidutiniškai skrudinta malta kava, gaminama iš Centrinėje Afrikoje, Brazilijoje, Kolumbijoje auginamų Arabikos kavos pupelių rūšių, naudojant modernias technologijas ir išsaugant klasikines kavos ypatybes.
Arabikos kava laikoma sausoje vėsioje vietoje, sandariai uždarytame inde. Pakuojama naudojant apsaugines dujas.
Plg. libèrika (1), robustà (2)
Žr. kavà (4)


Arabica coffee [Arabic] – type of coffee (Coffee arabica) in Ethiopia comes from arabic features and book reviews, characterized by rich flavor and wonderful aroma. Larger beans are sour, intense flavor (which is a broad palette of flavors) than Robusta beans.
Arabian coffee tree – evergreen Rubiaceae family branched small tree or shrub. Features and book reviews leaves dark green, leathery, their armpits are located in a pleasant smelling white flowers, like jasmine flowers. The tree branches are located in densely bright red cherry-sized fruit. Each fruit is prominent in the two flat seeds – coffee beans.
Coffee quality depends on where they mature. The higher sea level, growing coffee, the better its quality.
Arabica grown on the slopes, in places where I lose a lot of rain. Arabica need well-drained soil, two hours of sunlight per day, while the remaining time must be shade. Coffee grows best in tropical climate zones, 600-1800 meters. Arabika is the absolute leader in the international coffee family. Oblong Arabica bean sweet eye and excellent taste, it is noble of all types of coffee. High, and its place in the coffee market – it accounts for 70-75 per cent. of world production.
Segafredo Emozioni coffee beans – 100% more expensive type of Arabica coffee mixture is characterized by a mild flavor and tempting aroma. Coffee types carefully selected and carefully harvested coffee Nossa Senhora da Guia (Italy) plantations. The production of coffee, uses modern roasting and packaging equipment in a double pack, allowing better preserve the flavor and aroma. Taken after a meal.
Master club coffee coffee blend made from 100% Arabica coffee beans from plantations in Guatemala, Costa Rico, Salvador, Brazil and Kenya. This mixture of the soft, mild coffee with a wonderful aroma, but it requires extremely careful and thorough preparation.
Costadoro coffee blend made from 90% and 10% Arabica coffee beans Robusto from the plantation in Guatemala, Costa Rico, Salvador, Brazil, Congo, and in Java. This mixture of the readily prepared in an aromatic, strong, delicious smell of coffee.
Costadoro verde mixture made of 60% and 40% Arabica coffee beans Robusto from the plantation in Guatemala, Nicaragua, El Salvador, Brazil, Java, Congo and India. This mixture is the strong, fat coffee with bright flavor of the Mediterranean: the perfect balance of espresso coffee. This coffee is also easy to prepare.
Aroma Gold – the average natural ground roasted coffee, made from sub-Saharan Africa, Brazil, Colombia, grown Arabica coffee bean types, the use of modern technology and maintaining the classic characteristics of coffee.
Arabica coffee as a cool dry place, tightly closed container. Packed with protective gas.
Cf. liberica, robusta
See. coffee

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: