© Arabiška kava/Arabian coffee

8 Rgp

Arãbiška kavà – tradicinis nesaldintas arabų gėrimas su prieskoniais.
Apkepintos ir sumaltos kavos pupelės verdamos naudojant specialius trijų dydžių varinius arba žalvarinius indus, primenančius arbatinukus. Kava paduodama nesaldinta puodeliuose laikantis padorumo taisyklių. Dažnai gėrimas paskaninamas įvairiais prieskoniais, pavyzdžiui, Saudo Arabijoje – gvazdikėliais ir kardamonais, Irake – gumbasvogūnio augalo – kroko – milteliais ir muskato riešutu. Jemene kava maišoma su arbata ir cukrumi, retkarčiais dedama prieskonių.
Pasaulyje pačią geriausią kavą tiekia Jemeno Arabų Respublika, kur kava pagal skonį primena kavos luobelių (lukštų) nuovirą (vadinamas gišras).
Žr. kavà (4)

Arabian coffee – a traditional sweetened beverage with Arabic spices.
Roasted and ground coffee beans are cooked using a special three sizes of copper or brass vessels that resemble the teapot. Unsweetened coffee pots lodged in accordance with the rules of decency. Often drink drinking with various spices, such as Saudi Arabia – cloves and cardamom, Iraq – corms of the plant – KROOKU – powder and nutmeg. Yemen coffee mixed with tea and sugar, sometimes spices are added.
The best coffee in the world delivers the Yemen Arab Republic, where the coffee to taste reminds a coffee skinned (shell), liquor (called gišras).
See . coffee

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: