© Arbatinukas/Teapot

8 Rgp

Arbatinùkas (2) – bendro naudojimo indelis arbatžolėms užplikyti.
Plikytai arbatai geriausiai tinka porceliano arbatinukai, nes jie tolygiai įkaista. Arbatinukas turi turėti dangtelį su skylute orui įeiti ir ąselę, kad pilstant arbatą dangtelis nenukristų.
Raudonajai, geltonajai ir žaliajai arbatai plikyti labiausiai tinka arbatinukas su viduje įtaisytu sieteliu, į kurį pilamos arbatžolės.
Prieš užplikant arbatą, arbatinukas praskalaujamas karštu vandeniu.
Indiškoji juodoji arbata prieš paduodant palaikoma arbatinuke tris keturias minutes, kiniška – iki penkių. Tada ji būna aukso arba šviesiai rudos spalvos.

Teapot – sharing tea cup is filled up with boiling water.
Scalded tea china tea is best suited, because it heats evenly. The kettle has a lid with a hole in the air to enter and eyelets, the cap falling off pilstant tea.
Red, yellow and green tea are steamed best mounted inside the teapot with tea strainer into a load of tea.
Before pouring the boiling water for tea, teapot, rinse with hot water.
Indian black tea kettle before submission supported by three or four minutes, Chinese – up to five. Then it is gold or light brown in color.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: