© Baltasis kvietinis alus/White wheat beer

8 Rgp

Baltàsis kvietìnis alùs – švelnus, gaivinantis ir karstelėjęs (balkšvas) gėrimas.
Baltasis kvietinis alus atvedė Europą iš Ankstyvųjų Viduramžių į Atgimimo epochą (Renesansą). Baltasis alus pasklido po visą Europą, pasiekė kitų vandenynų krantus.
Iš visų alaus rūšių kvietinis alus išsiskiria ypatingai gaiviu skoniu bei aromatų puokšte, kurioje sumišę vos juntami gvazdikėlio ir banano kvapai. Dėl savo putojimo ir gaivumo baltasis alus dar vadinamas šampanu. Tai lengvas, pasižymintis mažesniu alkoholio kiekiu, švelniu subtiliu skoniu, yra gaivus gėrimas. Tinka atsigaivinti karštą vasaros dieną.
Kviečiai suteikia alui troškulį malšinančios rūgštelės. Kvietinis salyklas nulemia alaus skonį. Dažnai jis apibūdinamas kaip minkštas, jame gali jaustis kramtomos gumos ar obuolių, apelsino ar citrinos, net riešutų, migdolų bei gvazdikėlių prieskonis.
Baltasis alus labai kvapnus – kartais kvepia medumi, kartais – gvazdikėliais.
Žr. alùs (4)

White wheat beer – gentle, refreshing and whitish drink.
White wheat beer has led Europe in the early Middle Ages to the Renaissance (Renaissance). White beer spilled all over Europe, reached the shores of other oceans.
Of all the beers, wheat beer is distinguished by a particularly fresh taste and aroma bouquet mixed with a slight banana and clove flavors. Because of its foaming and refreshing white beer is called champagne. It is easy, characterized by lower volume, mild taste, a refreshing drink. Suitable for a hot summer day.
The wheat malt determines the taste of beer. The wheat malt beer is determined by taste. Often described as soft, it can chewing gum, apple, orange or lemon, even nuts, almonds, cloves and spice.
White beer is very flavorful – sometimes it smells like honey, sometimes – cloves.
See . beer

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: