© Baltoji arbata/White tea

8 Rgp

Baltóji arbatà – viena iš arbatos rūšių, apdorojama garais ir džiovinama, kol lapeliai įgauna sidabrinę spalvą. Tai pati brangiausia subtilaus skonio arbata.
Baltosios arbatos pagaminama labai mažai (daugiausia jos gaminama Fudžiano provincijoje, Kinijoje, ir Šri Lankoje). Nuskinami dar neišsiskleidę arbatos viršūniniai pumpurėliai. Jie paskleidžiami ant bambukinių grotelių ir vytinami dvi paras natūraliai garuojant drėgmei, po to geroką pusvalandį džiovinami 70 °C temperatūroje. Susisukę pumpurėliai yra sidabrinio atspalvio (todėl kartais vadinami sidabriniais „tipsais“ – lapo viršūnėlėmis).
Baltoji arbata yra labai šviesi ir švelni, puikaus ir savito sodraus skonio bei aromato, turinti šiek tiek rūgštumo, o kvapas truputį primena karamelę. Baltosios arbatos lapelių forma primena bangą.
Svarbiausia baltosios arbatos arbatžolių gamintoja – Kinija.
Žr. arbatà (2)

White tea – one of the tea, steam treatment, and dry until the leaves become silvery. This is the most expensive tea with subtle flavor.
White tea is produced is very low (mainly produced in Fujian Province, China, and Sri Lanka). Harvested yet neišsiskleidę top tea buds. They are spread over a bamboo lattice and cured for two days the natural evaporation of moisture, after a considerable half-hour drying at 70 ° C temperature. Rolls buds are silvery (sometimes called silver “tips” – a sheet tops).
White tea is very light and soft, pleasant and distinctive aroma and rich flavor with a slight acidity, and slightly recalls the smell of caramel. White tea leaves shaped like a wave.
The most important producer of tea White tea – China.
See . tea

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: