© Belgiškas alus/Belgian beer

8 Rgp

Belgiškas alùs – alkoholinis gėrimas, pagamintas savaiminio rūgimo būdu. Tai stiprus įvairaus skonio viršuje ir ant dugno besifermentuojantis alus.
Tradiciškai Belgijoje alui gaminti naudojamos laukinės mielės ir prieskoniai. Geriausiai žinomos alaus rūšys:
– lambic (pvz., “Blanche de Namur” (4,3 %) – šviesus, pagardintas prieskoniais vaisių alus, “Vigneronne” (5 %) – rūgštus alus, “Jacobins” – salstelėjęs, gintarinis, saldžiarūgštis (5,5 %) alus);
– baltas alus (pvz., “Hoegaarden” (5 %) – gaivus, citrinos spalvos alus, “Oudenaards Wit Tarwebier” (4,8 %) – baltas kvietinis alus);
– rudas alus (“Affligem Dubbel” – sausas (7 %), auksinis šviesus (7 %) ir vaisių, gintaro spalvos (8,5 %) gėrimai, “Liefmans Goudenband” (8 %) – tamsios šokolado spalvos, saldžiarūgštis alus);
– raudonas alus (pvz., “Bourgogne des Flandres” (6,5 %) – rūgštus, slyvų skonio alus, “Ichtegems Oud Bruin” – gaivinantis, saldoko salyklo prieskonio alus);
– ale (viršuje besifermentuojantis alus) (pvz., “La Chouffe” (8 %) – auksinis, paskanintas kalendra alus, “Lucifer” (8 %) – stiprus, auksinis alus);
– Trappist (pvz., “Chimay Cinq Cents” (8 %) – auksinis, gintarinio atspalvio apyniais prisotintas alus, “Chimay Grande Réserve” (9 %) – tirštas, vaisių skonio alus, “Orval” (6,2 %) – oranžinės spalvos, apynių aromato, sauso skonio alus);
– sezoninis (pvz., “Doppelbock Bugel” (8 %) – tirštas kalėdinis alus, “Poperings Hommelbier” (7,5 %) – tirštas, apyniais prisotintas gintarinis alus).
Populiariausi gėrimai – kvietinis alus (Lambic), aromatizuotas ypatingos rūšies apyniais, metus ar dvejus brandinamas statinėse, vaisinis alus (Kriek), kuriame keletą mėnesių buvo mirkomos vyšnios ar kitos uogos, auksinis, viršuje susifermentavęs putojantis (8,5 %) alus (Duvel), rausvos bronzos spalvos, saldoko skonio (9 %) kultinis (uždarinėjamas kaip šampanas) alus (Brigand). Pagal anglišką technologiją gaminamas stipriausias sausas Belgijos gintarinis miežių (12 %) vynas (Bush), laikomas ąžuolinėse statinėse. Viena iš populiariausių ir labiausiai mėgstamų alaus rūšių Belgijoje – Duvel. Daugelis alaus rūšių Belgijoje gaminama pagal vienuolynų (benediktinų, augustinų ir kt.) tradicijas.
href=”https://maistologija.wordpress.com/2010/08/08/belgiskas-alus/belgijos-alus-lindemans-gueuze-38-proc/” rel=”attachment wp-att-3700″> Pagal senovinę tradiciją laukinės mielės paliekamos drėgnose patalpose, kur jos augdamos alaus katiluose ant cukraus pradeda fermentuoti alų. Alus pasidaro rūgštus ir gaivus. Toks fermentavimosi metodas Belgijoje – vienas iš seniausių pasaulyje.

Žr. alùs (4), Belgijos virtùvė, lambic nkt.

Belgian beer – an alcoholic beverage produced by spontaneous fermentation process. This is a strong taste of different beers.
Traditionally, Belgian beer production using wild yeast and spices. The best-known beer types:
– Lambic (for example, Blanche de Namur (4.3%) – light beer flavored with spicy fruit, Vigneronne (5%) – sour beer, Jacobins – sweet, amber, sweet (5.5%) beer);
– White beer (such as Hoegaarden (5%) – refreshing, lemon-colored beer, Oudenaarde Tarwebier Wit (4.8%) – white wheat beer);
– Brown beer (Affligem Dubbele – dry (7%), golden light (7%) and fruit, amber (8.5%), beverages, Liefmans Goudenband (8%) – dark chocolate, sweet beer);
– Red beer (for example, Bourgogne des Flandres (6.5%) – sour plum flavor beer, Oud Bruin Ichtegems – refreshing, sweetish malt beer spice);
– Ale (top beer) (eg, La Chouffe (8%) – Gold, coriander flavored beer, Lucifer (8%) – a strong, golden beer);
– Trappist (such as Chimay Cinq Cent (8%) – the golden, amber color with hops-rich beer, Chimay Grande Réserve (9%) – dense, fruit-flavored beers, Orval (6.2%) – orange in color, aroma hops, dry-tasting beer);
– Seasonal (eg, Bugel Doppelbock (8%) – Christmas beer is thick, Poperinge Hommelbier (7.5%) – a thick, rich amber beer with hops).
Most popular drinks – wheat beer (Lambic), flavored with a special kind of hops for a year or two, aged in barrels, fruit beer (Kriek), which has been soaked in a few months, cherry or other fruit, golden, sparkling top fermentation (8.5%) beer (Duvel), pink and bronze-colored, sweetish taste (9%) cult (closures as Champagne) beer (Brigand). According to the English technology produced the strongest Belgian amber dry barley (12%) of wine (Bush), as in oak barrels. One of the most popular and most popular beer brands in Belgium – Duvel. Many of the beers produced by Belgium monastic (Benedictine, Augustine and others.) Tradition.
According to the ancient tradition of wild yeast are left in wet areas where they grow vats of beer on the sugar starts fermented beer. Beer turns sour and refreshing. This method of fermentation in Belgium – one of the oldest in the world.
See . beer, Belgian cuisine, lambic

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: