© Daniškas alus/Danish beer

8 Rgp


Dãniškas alùs – danų alkoholinis gėrimas (2,7-8,3 %), iš daugelio rūšių pasaulyje žinomas Carlsberg’o vardu.
href=”https://maistologija.wordpress.com/2010/08/08/daniskas-alus/danijos-alus-amager-bryghus-murphill/” rel=”attachment wp-att-3857″> Danija neturi gilesnių alaus darymo tradicijų negu jos šiaurinės kaimynės. Labiausiai paplitęs ant dugno susifermentavęs šviesusis alus bei salyklinis silpnas Pilsner, rečiau viršuje susifermentavęs kvietinis alus. Danijoje randama neįprastų šventinio alaus rūšių (pvz., raudonasis alus), tačiau šalies aludarystėje ir jos rinkoje dominuoja daniškas lager, kuris tapatinamas su pasaulyje žinomu Carlsberg auksiniu alumi. Be auksinio lager, populiarios kelios sezoninės bei tamsesnės alaus rūšys. Gyvos dar ir labai silpno ir tamsaus, viršuje susifermentavusio alaus, vadinamo hvidtol, darymo tradicijos.
Pagal išgertą alaus kiekį Danija užima trečią vietą, nusileisdama Vokietijai ir Čekijos Respublikai.
Kiekviename šalies regione dominuoja savas alus. Populiariausios alaus rūšys – „Bering“ – stiprus, neaitrus salyklinis 6,3 % porteris, „Buur“ – ryškios aukso spalvos, stiprus ir saldus, apyniais prisotintas 7,6 % alus, „Ceres Royal Export“ – stiprus, aukso spalvos, subrendęs salyklinis 5,8 % alus, „Grøn“ – žalias, eksportinio auksinio bei tamsaus, ant dugno susifermentavusio raudono alaus mišinys, „Giraf“ – šviesus ir stiprus 6,8 % alus (pirmą kartą buvo padarytas norint padėti vietiniam zoologijos sodui įsigyti žirafų), „Gamle Special Dark“ – tamsus, ant dugno susifermentavęs 4,2 % alus, „Faxe Premium“ – šviesus ir švelnus salyklinis 5 % alus, „Elephant“ – subrendęs aukso spalvos šviesus 7,5 % alus ir t.t.

Plg. Guinness’o alùs
Žr. alùs (4), Carlsberg’o alùs, Dãnijos virtùvė


Danish (Denmark) beer – Danish alcoholic drink (2.7 to 8.3%) of the many kinds of world famous Carlsberg’s behalf.
Denmark has no tradition of brewing deeper than its northern neighbor. The most prevalent on the bottom of the fermentation light beer and low malt Pilsner and less frequently at the top of the wheat beer fermentation. Denmark found unusual festive beers (eg, red beer), but the brewing and its market is dominated by Danish lager, which is identified with the world famous Carlsberg beer gold. In addition to golden lagers, several popular seasonal beers and darker. Live and still very low and dark, top fermented beers called hvidtol that reference tradition.
According to drink large quantities of beer in Denmark is ranked third, descending to Germany and the Czech Republic.
Each country in the region is dominated by its own beer. The most popular types of beer – “Bering” – a strong, pungent malt 6.3% for porters “Buur” – bright golden color, strong and sweet, fortified with 7.6% of hops in beer, “Ceres Royal Export” – a powerful, gold-colored, mature 5.8% malt beer, “Gron” – green, exportation of gold and dark, bottom fermented beer mixture of red, “Giraf” – bright and strong beer 6.8% (the first was made in order to assist the local Zoo to buy giraffes) “Gamle Special Dark” – dark on the bottom of the fermentation beer 4.2%, “Faxes Premium” – light and delicate malt beer by 5%, “Elephant” – mature golden light 7.5% beer, etc.
Cf. Guinness beer
See. beer, Carlsberg beer, Danish (Denmark) cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: