© Etiopijos kava/Ethiopian Coffee

8 Rgp

Etiòpijos kavà [pagal Etiopijos miesto Kaffa pavadinimą] – specifinio, turtingo, su vyno ir vaisių skonio prieskoniu tonizuojantis gėrimas.
Laukinių kavamedžių pupelių užpilai yra gana stiprūs, su lengvu vyno prieskoniu. Etiopijoje paplitę kavos auginimo būdai – nuo laukinių giraičių miškuose, namų sodeliuose ir tradiciniuose šeimos ūkiuose iki šiuolaikinių didelių plantacijų. Apie pusė žaliavos yra auginama 1500 m virš jūros lygio.
Harrar regiono kavai iš pupelių Shortberry ir Longberry (antroji rūšis turi didesnę paklausą) būdingas švelnus, su lengvu vyno prieskoniu skonis, nepakartojamas aromatas ir labai lengvas rūgštumas. Džimmah regiono kava (pvz., Limu, Babeka) daroma iš kavamedžių, auginamų laukinėmis sąlygomis. Sidamo regiono kava (pvz., Yirgacheffe, Lekempri) pasižymi originalaus ir puikaus skonio. Ethiopia – egzotiška, sodraus skonio kava su nuostabiu vaisių prieskoniu.
Etiopiškos kavos skonis nėra aštrus ar intensyvus, neturi Kenijos kavai būdingo rūgštumo. Pupelių nereikia stipriai skrudinti, nes tuomet išnyksta jų individualumas. Etiopijoje kava dažnai geriama su žolelių priedu. Žalios pupelės skrudinamos ant ugnies, užpilas kartu su žolelėmis plikomas labai mažuose puodeliuose ir geriamas užkandant nedideliais lietiniais su aštriu aitriosios paprikos įdaru.
Vietiniai gyventojai garbingiems svečiams kavą gardina druska, nes cukrus kaimo žmonėms per brangus. Kavos paruošimas užtrunka, o svečiai privalo išgerti mažiausiai po 3 puodelius.
Žalios kavos pupelės perrenkamos rankomis, kruopščiai nuplaunamos, skrudinamos virš ugnies, kol įgauna pageidaujamą kvapą ir skonį. Pakepintos pupelės sugrūdamos piestoje, įdedant druskos. Svečiams iškepama duona. Kol šviežia duona dalijama svečiams, šeimininkė šviežiai išvirta kava praskalauja kavos puodelius. Kava išpilstoma ir patiekiama.
Etiopijos kavos pramonę valdo Ethiopian Coffee Marketing Corporation bendrovė (ECMC).
Žr. Etiòpijos virtùvė, kavà (4)

Ethiopian Coffee [Ethiopia under the name of the town kaffe] – specific, rich with wine and fruit-flavored aftertaste tonic.
Wild soybean dressings features and book reviews are quite strong, with a mild wine flavor. Prevalent in Ethiopia coffee growing techniques – from the wild forest groves, garden homes and traditional family farms to large plantations today. About half of the raw materials for production of 1,500 m above sea level.
Harrar region of coffee bean and Shortberry Longberry (the second type are more in demand) is characterized by soft, light wine with a flavor taste, unique aroma and a very mild acidity. Džimmah coffee region (eg, Limu, Babek) on the occasion of the features and book reviews, grown in wild conditions. Sidamo coffee in the region (such as Yirgacheffe, Lekempri) has a unique and excellent taste. Ethiopia – exotic, rich coffee flavor with fruity aftertaste.
Ethiopian coffee does not taste spicy or heavy, has no inherent acidity of the Kenyan coffee. Not heavily roasted beans, then disappear as their individuality. Ethiopia, coffee is often drunk with herbs hereto. The green beans roasted on the fire, along with herb sauce is Brewed in small bowls and drinking, eaten in small crepes with spicy chili pepper filling.
Local residents honored guests coffee gardina salt, since sugar is too expensive for rural people. Coffee Preparation takes time, and guests must take a minimum of 3 cups.
The green coffee beans by hand re-elected, thoroughly washed, roasted over the fire until it takes on the desired flavor and taste. Fried beans packed mortar, the addition of salt. Guests baked bread. While the fresh bread is divided guests, host of freshly boiled coffee washed coffee cups. Coffee is served and dispense.
Ethiopian coffee industry owned Ethiopian Coffee Marketing Corporation (ECMC).
See . Ethiopian kitchen, coffee

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: