© Filtrinis kavos aparatas/Filter coffee maker

8 Rgp

Fìltrinis kavõs aparãtas – prietaisas, kuriuo smulkinta, nestipriai skrudinta, švelni, rupesnio malimo kava perleidžiama per filtrus.
Būna įvairių medžiagų filtrų. Vieni skirti aparatų apsaugai, kiti patogesniam naudojimui ir priežiūrai. Smulkiai maltai kavai paprastai naudojamas popierinis filtras, dedamas į plastmasinį ar porcelianinį piltuvėlio formos indą. Yra ir tokių filtrų, kuriuos galima iškart dėti ant virdulio ar kavos puodelio. Užpilui paruošti ant smulkiai maltos kavos užpilama truputį karšto vandens ir leidžiama prisitraukti. Tada karštas vanduo pilamas į filtrą, jis pripildomas sklidinas. Kadangi vanduo per filtrą bėga lėtai, indą reikia laikyti šiltai (ant nedidelės ugnies arba karštos viryklės). Elektriniai filtrų aparatai palaiko vienodą kavos temperatūrą ant termostatiškai kontroliuojamos kaitinimo plokštės. Tačiau tokiu būdu paruoštos kavos nereikėtų laikyti ilgiau kaip 30 minučių, kadangi vėliau ji įgauna ,,šutintos” kavos skonį.
Priklausomai nuo našumo, gaminami įvairių modifikacijų, tačiau jų visų veikimo principas pagrįstas tuo, kad iki 95 °C įkaitintas vanduo perleidžiamas per filtre esantį kavos malinį ir patenka į specialią talpą.
Mažesni kavos aparatai gaminami su termosais arba stiklinėmis talpomis (gali būti metalinių ar stiklinių su metaliniu dugnu), kurios statomos ant kaitinamo paviršiaus.
Norint pagaminti dar didesnį kavos kiekį, galima pasirinkti kavos aparatus su specialiomis pristatomomis talpomis, kuriose gali tilpti 10, 20 ar net 40 litrų kavos.
Filtruota kava Lietuvoje nėra populiari, apibūdinama kaip neišraiškingo skonio ir kvapo. Šios kavos daug išgeriama JAV, Vokietijoje, Skandinavijos šalyse, Estijoje.

Filter coffee maker – device in which crushed, lightly roasted, tender, rupesnio grinding coffee passed through the filter.
There are various filter materials. Some of the apparatus for the protection of others more comfortable use and maintenance. Finely ground coffee is usually used to filter paper, placed in plastic or porcelain funnel shaped container. There are also filters that can be immediately put on the kettle or coffee cup. Prepare a covering on fine ground coffee is poured a little hot water and allowed to pull. Then hot water is poured into the filter, it is filled brimful. As the water runs slowly through the filter, the bowl should be regarded as a warm (on low flame or hot plate). Electrical filter coffee machines maintain a uniform temperature on the thermostatically controlled heating plate. But thus prepared coffee should not be longer than 30 minutes later as it gets,, steam coffee flavor.
Depending on performance, in a variety of modifications, but the operating principle is based on the fact that up to 95 ° C hot water is passed through the coffee filter Malin and falls into a special container.
Smaller coffee machines come with thermos or glass containers (which may be metal or glass with a metal bottom), which built on the heated surface.
In order to produce even greater quantities of coffee, you can choose a coffee machine with the special extra capacity which can accommodate 10, 20 or even 40 liters of coffee.
Filtered coffee is not popular in Lithuania, is described as inexpressive of taste and smell. These coffee drunk a lot of the USA, Germany, Scandinavia, Estonia.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: