© Filtruota kava/Filter coffee

8 Rgp


Filtrúota kavà – kavos pupelių gėrimas, ruošiamas specialiu filtravimo aparatu arba tiesiai per filtrą.
Filtras dedamas į porcelianinį ar plastikinį piltuvėlio formos indą. Įberiama kavos ir užpilama karšto vandens. Jis po truputį sunkiasi į apačioje esantį specialų indą arba virdulį (puodelį). Apatinis indas aparate yra šildomas. Kitais atvejais pasirūpinama, kad kava stovėtų šiltai. Šiuo būdu paruošta kava ilgai nelaikoma, nes būna neskani. Tinkamiausia – smulkiai malta, šviesiau skrudinta kava. Žymiai gardžiau, jei, prieš pilant karštą vandenį, iš pradžių kava perliejama dviem šaukštais šalto vandens.
Žr. kavõs aparãtas

Filter coffee – coffee drink prepared by a special filtering device, or directly through the filter.
The filter is placed in a porcelain or plastic funnel shaped container. Disseminated coffee and poured hot water. He is slowly percolating to the bottom of a special dish or kettle (cup). The lower chamber is heated by the apparatus. In other cases, Making coffee stand warm. In this way, long-brewed coffee is not considered, as are tasteless. The ideal – finely minced, lighter roasted coffee. Much delicious, if, before pouring hot water, coffee is poured from the first two spoons of cold water.
See . coffee maker

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: