© Geltonoji arbata/Yellow tea

8 Rgp

Geltonóji arbatà – viena rečiausių arbatos rūšių, gaminamų tik Kinijoje. Tai aukštos kokybės gėrimas, pateikiamas Imperatoriškajame Dvare Japonijoje arba specialiu būdu apdorota arbata, panaši į žaliąją, naudojant tik lėtesnį džiovinimo procesą. Tėvynė – Junanio provincija (Kinija).
Nuo seno geltonoji arbata buvo tik didikų ir imperatorių gėrimas, o arbatžolių pardavimas užsieniečiams buo griežtai draudžiamas ir baudžiama mirtimi. Todėl ilgai buvo slepiamas gaminimo būdas. Į Europą per Rusiją ši arbatos rūšis atkeliavo tik XIX a. pradžioje, kai Kinijos imperatorius leido ją mainyti į sabalų kailius.
Geltonoji arbata labai reta, jos gaminimas – ilgas, kruopštus, rankų darbo reikalaujantis procesas. Arbata gaminama iš vos prasiskleidusių arbatmedžio lapelių, todėl ji visuomet yra tik pačios aukščiausios rūšies. Apdorojama ne ypač karštoje saulėje, o fermentacijos procesą praeina tik tiek, kiek spėja kočiojimo metu, todėl arbatžolės būna tik šiek tiek parudavusios.
Dėl lengvos fermentacijos verdant arbatą gaunamas gelsvas atspalvis. Gamybos procesas užima apie 70 valandų – pirmas arbatos pumpurėlis surenkamas šaltu laiku, išdžiovinamas vėsiame vėjyje. 1 kg arbatos sudaro apie 25000 pumpurėlių. Gaminant geltonąją arbatą, naudojama ypatinga arbatos krūmo rūšis su ypač dideliais, tvirtais, sultingais auksinės spalvos pumpurais, kartais pilnai padengtais sidabriniu pūkeliu. Užpylus arbatą, gaunamas skaidrus gelsvos spalvos gėrimas, turintis nepakartojamą aromatą ir malonų skonį. Užpylus arbatą skaidriame stikliniame inde, galima matyti, kaip pumpurėliai pasisuka smaigaliu į viršų ir pradeda tai kilti į paviršių, tai vėl leistis žemyn.
Apdirbamai ir fermentuojamai arbatai naudojami aukščiausios kokybės jauniausi arbatos lapeliai, kurie gėrimui suteikia išskirtinį, minkštą, tačiau sodrų aromatą ir skonį. Nors arbatlapiai nėra išvaizdūs, o pati arbata pakankamai stipri, jos skonis yra nepaprastai švelnus ir malonus, tačiau sunkiai apibūdinamas ir neapibrėžiamas.
Geltonosios arbatos puodeliui paruošti reikia maždaug 2 šaukštelių arbatžolių. Užplikoma 70-80 °C temperatūros vandeniu, paliekama pritraukti 3-5 minutėms.
Žr. arbatà (2)

Yellow tea – one of the rarest types of tea produced in China only. This is a high quality beverage, the Imperial Palace in Japan or in a special way processed tea, like green, with just a slower drying process. Homeland – Yunnan Province (China).
The old yellow tea was only emperors and nobles drink, and tea for sale to foreigners buo strictly prohibited and punishable by death. Therefore, the production has long been a hidden way. To Europe via Russia, this type of tea only in the nineteenth century came at the beginning of the Chinese emperor, was allowed to exchange in sable fur.
Yellow tea is very rare, and its production – the long, meticulous, hand-intensive process. Tea made from tea leaves, which only will be built, so it is always only the highest quality. Treatment is not particularly hot in the sun, and disappear only in the fermentation process, in so far as speculated at the time of rubbing, the tea is only slightly brown.
The light produced by fermentation of boiled tea yellowish hue. The production process takes about 70 hours – the first tea buds collected on time in cold, dry cool wind. 1 kg of tea buds of about 25000. The production of yellow tea, used a special tea bush species with particularly large, firm, juicy golden buds, sometimes in full bloom of silver-coated. He hath covered tea, it is a clear yellow drink with a unique flavor and sweet taste. He hath covered tea transparent glass container, it can be seen as the tip buds turns up and is beginning to rise to the surface, then descend back down.
Being cultivated and fermented tea used for the youngest of the highest quality tea leaves, which lend a special drink, a soft, but rich aroma and taste. Although tea leaves not look, and the same tea strong enough for her taste is very mild and pleasant, but difficult to describe and indefinable.
Yellow cup of tea ready to be approximately 2 teaspoons tea. Cover 70-80 º C water and left to raise three to five minutes.
See . tea

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: