© Guinnesso alus/Guinness

8 Rgp

Guinness’o alùs [pagrindinis airišką alų apibūdinantis žodis; pagal garsaus Dublino aludario Artūro Gineso (Arthur Guinness; 1768-1855) pavardę] – tamsus porteris, pradėtas gaminti Airijoje (Dubline).
Aludarystės verslą Airijoje 1759 m. pradėjęs Artūras Ginesas (Arthur Guinness) buvo taip plačiai žinomas, jog Vaterlo mūšyje sužeisti kareiviai prašė, kad jiems duotų išgerti „Guinness΄o“ alaus. Artūras Ginesas pats ištobulino naujo juodojo alaus receptą. Šio alaus spalva išgaunama naudojant degintus miežius.
Alaus skonį lemia jo komponentai:
– specialūs salykliniai ir deginti miežiai, kurie suteikia gėrimui specifinį rubino atspalvį;
– apyniai, kurie suteikia kartumo. Jie yra specialiai vežami iš Čekijos ir Anglijos;
– specialaus krištolo švarumo vanduo iš Wiclow kalnų;
– mielės, suteikiančios baltą putą.
Tai viršutinės fermentacijos, stout tipo alus. Stout yra tamsus, beveik juodas salyklinis alus, pasižymintis charakteringu saldžiai rūgščiu skoniu. Airiai tiki, kad šis alus netukina ir veikia kaip afrodiziakas.
Eksportui Guinness’o alus gaunamas sumaišius keletą išlaikytų alaus rūšių, eksportuojamas ir išlaikyto alaus koncentratas. Alus būna saldus ir stiprus (ypač populiarus Afrikoje ir Karibuose), tirštas, putojantis ir gaivinančio skonio, matinio juodo atspalvio, filtruotas ir pasterizuotas, tamsiai rubino spalvos bei kartoko skonio ir nepasterizuotas, švelnaus skonio ir stiprus.
Ilgainiui pastatyta didžiausia alaus darykla Airijoje ir stambiausia pasaulyje. Daryklos pastatytos Nigerijoje, Malaizijoje, Kamerūne, Ganoje ir Jamaikoje. Pagal licenciją tamsų airišką porterį daro Šiaurės Amerika ir tiekia Australijai. Eksportuojama į Angliją ir kitas Europos šalis.
Žr. alùs (4), Aĩrijos virtùvė

Guinness beer [the main Irish beer descriptive word, according to Dublin’s famous brewer Arthur Guinness (Arthur Guinness, 1768-1855), name] – dark porters, started production in Ireland (Dublin).
Brewery business in Ireland 1759 Arthur Guinness started (Arthur Guinness) has been widely known that wounded soldiers at the Battle of Waterloo had requested that they would take the Guinness beer. Arthur Guinness himself perfected a new dark beer recipe. The beer color is obtained by using the burned barley.
Beer flavor is determined by its components:
– Special malting barley and burn, which gives a specific drink ruby hue;
– Hops, which give bitterness. They have been specially transported from the Czech and English;
– A special crystal purity of Wiclow mountain;
– Yeast, giving a white foam.
This top-fermented, stout-type beer. Stout is a dark, almost black malt beer, having the characteristic sweet-acidic taste. Irish people believe that beer acts as an aphrodisiac.
‘Export’ Guinness beer produced by blending a few beers to maintain the species exported and maintained a beer concentrate. Beer is sweet and strong (particularly popular in Africa and the Caribbean), a thick, sparkling and refreshing taste, ground black shade, filtered and pasteurized, dark ruby color and slightly bitter taste and unpasteurized, sweet and strong.
Eventually build the largest brewery in Ireland and the largest in the world. Brewery built in Nigeria, Malaysia, Cameroon, Ghana and Jamaica. Under the license of Irish porter has a dark North America and Australia supplies. Exporting to the UK and other European countries.
See . beer, Irish (Ireland) cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: